Στο χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος – σταδιακά – των καταστημάτων αναφέρθηκε μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός τόνισε ότι εάν όλα πάνε καλά, η άρση των περιοριστικών μέτρων θα ξεκινήσει από τα μέσα Μαΐου και τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν με αντίστροφη πορεία από αυτή που έκλεισαν.

Όπως είπε: “Πιστεύουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και στα μέσα Μαΐου, με βάση το καλό σενάριο, θα μπορεί να ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία. Κανένας μας δεν βρίσκει ευχαρίστηση σε αυτά τα μέτρα αλλά ήταν αναγκαία για την καταιγίδα που ήρθε”.

Αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις, είπε πως η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά, ώστε να διαψεύσει τις απαισιόδοξες προβλέψεις, όπως αυτή του ΔΝΤ.

Για τον κλάδο του τουρισμού ο κ. Γεωργιάδης είπε: “Οι προβλέψεις ότι ο τουρισμός φέτος θα είναι μηδέν θα διαψευστούν διότι αν και παγκοσμίως η πίτα του τουρισμού θα είναι πολύ μικρότερη, από αυτή τη μικρότερη πίτα, λόγω της αξιοπιστίας που έχει κερδίσει η Ελλάδα, θα μπορέσει η χώρα να διεκδικήσει μεγαλύτερο κομμάτι”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here