Η υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα θα προσδιορίζει τα κριτήρια χορήγησης για το φετινό επίδομα θέρμανσης.

Ύστερα από την έκδοση της απόφασης, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν σχετική αίτηση προκειμένου να συμπεριληφθούν στη λίστα των δικαιούχων.

Τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών:

Κι ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της έκδοσης της υπουργικής απόφασης, το υπουργείο εξετάζει τα εξής σενάρια:

  • Το ύψος του επιδόματος δεν θα εξαρτάται από την επιφάνεια της κύριας κατοικίας, όπως συνέβη μέχρι και πέρυσι, αλλά αποκλειστικά από τη γεωγραφική ζώνη, το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση του κάθε νοικοκυριού.
  • Tο ποσό θα καταβάλλεται με την υποβολή αίτησης, χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσει το νοικοκυριό στην αγορά του καυσίμου.

Τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος

  • Η γεωγραφική ζώνη, στην οποία ανήκει το νοικοκυριό. Οι νομοί της πρώτης ζώνης και οι ορεινές περιοχές της δεύτερης ζώνης θα εξακολουθήσουν να εισπράττουν το μεγαλύτερο ποσό, το οποίο θα φτάνει ακόμη και στα 500 ευρώ.
  • Το δηλωθέν εισόδημα. Το εισόδημα του νοικοκυριού θα εξακολουθήσει να αποτελεί κριτήριο διαχωρισμού των καταναλωτών σε δικαιούχους το επιδόματος και μη.
  • Η σύνθεση του νοικοκυριού. Όσο περισσότερα παιδιά υπάρχουν, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ύψος του επιδόματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here