Αποδίδουν καρπούς και φέρνουν ενθαρρυντική απόδοση τα φορολογικά κίνητρα προσέλκυσης αλλοδαπών που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως το ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 2 εκατομμύρια ευρώ από επενδύσεις που έγιναν στην Ελλάδα μέσω του θεσμού του διαμένοντος μη κατοίκου του λεγόμενου non dom.

Μάλιστα εν μέσω πανδημίας ολοκληρώθηκε η αποδοχή 20 αιτήσεων με τα πρόσθετα μέλη και ως εκ τούτου οι αιτήσεις φθάνουν τις 27.

Το ενδιαφέρον είναι έντονο, και σύντομα εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει μεγάλος αριθμός νέων αιτήσεων, αρκετές δεκάδες.

Οι νέοι μας… γείτονες προέρχονται κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, αλλά και από ΗΠΑ, Ρωσία κ.α..

Δείτε επίσης: Φορολογικά κίνητρα για προσέλκυση εργαζομένων από το εξωτερικό

Ποια είναι τα κίνητρα;

Πως παρέχονται κίνητρα για την προσέλκυση αλλοδαπών φορολογούμενων στην Ελλάδα; Η αρχή έγινε με την ψήφιση του Νόμου 4646/2019, πριν από περίπου ένα έτος.

Ακολούθησε η ψήφιση του Νόμου 4714/2020, πριν από λίγους μήνες, ο οποίος επέκτεινε την εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος σε συνταξιούχους του εξωτερικού, οι οποίοι μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην πατρίδα μας.

Προσέλκυση αλλοδαπών εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, αλλά και Ελλήνων που έφυγαν από τη χώρα…

Κίνητρα, είναι η απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του 50% του εισοδήματος που θα αποκτούν στην Ελλάδα και μη εφαρμογή της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για κατοικία και επιβατικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης. Κίνητρα, τα οποία χορηγούνται σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους που μετοικούν στη χώρα μας, δίχως να τίθενται περιορισμοί που προβλέπονται σε νομοθεσίες άλλων χωρών, όπως διάκριση αν αφορά σε εξειδικευμένα στελέχη ή μη, στα προσόντα των εργαζομένων αυτών ή στο ύψος του εισοδήματος που αυτοί αποκτούν στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ