Ολοκληρώθηκε η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ υπό την ηγεσία του Δημήτρη Πολίτη. Με κάθε επισημότητα και με πολλές επώνυμες παρουσίες, έκλεισε η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas.
  •  Το τίμημα στα 733 εκατ.€ δεν τα λες και λίγα, ειδικότερα σε αυτή την συγκυρία με τις τόσες ιδιαιτερότητες.
 Οι Ιταλοί την ήθελαν την ΔΕΠΑ και το επιβεβαίωσαν, τόσο με τους επίμονους (και χρονοβόρους) κύκλους επαφών  διαπραγματεύσεων όσο με τα λεφτά, που έβαλαν στο τραπέζι.
Η Italgas θα πληρώσει 733 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τη ΔΕΠΑ Υποδομών και επιπλέον 150 εκατ. ευρώ για τη θυγατρική της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.
Αμέσως μετά θα επενδύσει 800 εκατ. ευρώ για να καταστήσει το δίκτυο φυσικού αερίου, ικανό να μεταφέρει μελλοντικά πιο φιλικά «αέρια» όπως π.χ. βιομεθάνιο και υδρογόνο.
Το επενδυτικό σχέδιο είναι πλήρως ενταγμένο στο σχέδιο RePower της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  • Αίσιο τέλος για ένα deal, που μέχρι πρόσφατα διαφαινόταν ότι μπορεί ακόμη και να ακυρωθεί, για αυτό και η εύλογη ικανοποίηση σε πολιτικό αλλά και επιχειρηματικό, επενδυτικό επίπεδο.
   Κατ’ αρχήν για την κυβέρνηση-που σε περίοδο αναβλητικότητας και αρνητικών εξελίξεων λ.χ. με τον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες- “κλείνει” μία καλή συμφωνία.
Με γνώστες του αντικειμένου και σε καλή τιμή.
Παράλληλα σε επιχειρηματικό, καθώς τα ΕΛΠΕ (οσονούπω Helleniq Energy) θα βάλουν στο ταμείο τους περί τα 250 εκατ.€ – σε αυτές τις εποχές ακριβού χρήματος, πάσα εισροή καλοδεχούμενη- αλλά και σε επενδυτικό και για τους μικρομετόχους του εισηγμένου ομίλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here