Γράφει η «ξενοδόχος»

Ηταν μία από τις πρώτες συμφωνίες στο ξεκίνημα του φετινού πολύ δύσκολου καλοκαιριού για την οποία μάλιστα οι επιτελείς του ταξιδιωτικού κολοσσού της TUI ταξίδεψαν στην Ελλάδα προκειμένου να δηλώσουν και το πόσο «πιστεύουν» στον ελληνικό τουρισμό.

Ο λόγος για το πρόγραμμα συν-διαφήμισης που ενέκρινε το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία με τον γνωστό ταξιδιωτικό οργανισμό ο οποίος διακινεί στη χώρα μας παραδοσιακά κοντά στα 2,8 με 3 εκατομμύρια επισκέπτες από τις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Πλέον, με απόφαση που δημοσιεύεται στη «Διαύγεια» και υπογράφει ο Χάρης Θεοχάρης, εγκρίνεται η απόφαση του  Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

  • «ως προς τον προϋπολογισμό του προγράμματος συνδιαφήμισης με τον tour operator TUI Group, συνολικού κόστους για τον Ε.Ο.Τ. ενός 1,238 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της TUI για φέτος ο κοινός στόχος όσον αφορά τη δραστηριότητα του ομίλου στην Ελλάδα είναι να φέρει το 50% των περσινών τουριστών που έφερε πέρυσι ο όμιλος  στη χώρα μας και ακριβώς αυτό τον σκοπό υπηρετεί και το πρόγραμμα συνδιαφήμισης.

Το ζήτημα βέβαια είναι ότι η σεζόν έχει εξελιχθεί διαφορετικά από το αναμενόμενο με την αύξηση των κρουσμάτων που έχει έρθει νωρίτερα του αναμενομένου, μέσα στο καλοκαίρι αντί του φθινοπώρου. Ακριβώς αυτή η αύξηση των κρουσμάτων, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είχε αρνητική επίδραση στην ψυχολογία του τουριστικού κοινού ενώ ταυτοχρόνως επηρέασε αρνητικά την εικόνα όλων των μεσογειακών προορισμών.

Αντίστοιχα έχει συμβεί και στην Ελλάδα, όπου η αύξηση κρουσμάτων έχει φέρει και τοπικά περιοριστικά μέτρα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς με σημαντικό αντίκτυπο στον τουρισμό.

Ακριβώς τις ακυρώσεις και τη μείωση στη ροή των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής προτάσσουν οι φορείς του Ηρακλείου Κρήτης, από τους πιο δημοφιλείς αν όχι ο πρώτος προορισμός στη χώρα μας για την TUI.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου τέθηκε τελευταία, από τις αρχές Σεπτεμβρίου στο ειδικό καθεστώς.

Σε επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά το Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι φορείς της περιοχές από τους κλάδους του τουρισμού, του εμπορίου, της εστίασης κ.τ.λ. ζητούν  την άμεση άρση των περιοριστικών μέτρων στο Ηράκλειο, μόλις βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα ακόμη και εάν είναι νωρίτερα από το 14ήμερο που έχει οριστεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όπως επισημαίνουν οι φορείς

  • «δυστυχώς, το γεγονός των περιοριστικών μέτρων είχε μεγάλες επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο καθώς επέφερε  αυτόματα ακυρώσεις και μεγάλη μείωση της ροής των νέων κρατήσεων, σε μία περίοδο που όλοι προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον τουρισμό και αυτόματα τις  θέσεις εργασίας για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here