γράφει η Νάντια Σταυροπούλου

Οι επικείμενες εκλογές της 26ης Μαίου 2019 δεν είναι απλά και διαδικαστικά μια ακόμα συμμετοχή μας για να αναδείξουμε Δήμαρχο, Περιφερειάρχη και Ευρωβουλευτές. Υπό ομαλές συνθήκες θα ήταν απλά αυτό και μόνο αυτό.

Τώρα όμως, στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, θα πρέπει να μας προβληματίσει: Όσον αφορά την Aυτοδιοίκηση:

  α) η πρόσφατη νομοθέτηση του Καλλικράτη με τις συνέπειές της στην σύνθεση και κατ’ επέκταση ομαλή λειτουργία των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων που αφορούν την λήψη αποφάσεων για υλοποίηση δράσεων σε τοπικό επίπεδο, και

  β) η επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί η αποκέντρωση, ώστε η αυτοδιοίκηση μέσα από την αυτονόμηση αρμοδιοτήτων, πόρων και ευθυνών, να αναλάβει έναν ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο που θα συμβάλει στην γενικότερη προσπάθεια της χώρας μας για οικονομική ανάκαμψη.

Όσον αφορά την εκπροσώπηση της χώρας μας στην μεγάλη μας ευρωπαική οικογένεια, θα πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα :

  • σε ποιούς τομείς αντιμετωπίζουμε προβλήματα που δημιουργήθηκαν ή έγιναν πιο έντονα τα τελευταία χρόνια και στα οποία η ΕΕ μπορεί να σταθεί αρωγός με λήψη μέτρων, (πχ ασφάλεια, μεταναστευτικό, περιβάλλον)
  • πού πρέπει να δώσουμε έμφαση ως χώρα (Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός, Ενέργεια, Ναυτιλία, Αγροτική Επιχειρηματικότητα), αξιοποιώντας παράλληλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και ενεργοποιώντας τους ανάλογους διαθέσιμους ευρωπαικούς πόρους στην κατεύθυνση αυτή, στην προσπάθεια για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας.
  • ποιοί είναι οι καταλληλότεροι μέσα από την εμπειρία, τις γνώσεις και το έργο τους, για να μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο, πετυχαίνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα εκεί που έχει πραγματική ανάγκη η χώρα, με αποφάσεις που θα ληφθούν στην Ευρώπη και θα αποτελέσουν ένα ασφαλέστερο πλαίσιο που θα συμβάλει στην ουσιαστικότερη έννοια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ευρωστία του κράτους – μέλους μας, με πολιτικές που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Την 26η Μαίου όμως, αυτό που πραγματικά θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις και θα λειτουργήσει ως προπομπός για τις εθνικές εκλογές, θα είναι το αποτέλεσμα και κυρίως η διαφαινόμενη διαφορά υπέρ του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.

Θα λειτουργήσει ως έλεγχος πεπραγμένων σε εκλογοαπολογιστική διαδικασία και θα δώσει το στίγμα της αποτυχίας στην παρούσα κυβέρνηση.

Κυρίως όμως θα δώσει επί τέλους στην χώρα μας την ανάσα που χρειάζεται !

Ας δώσουμε λοιπόν με την ψήφο μας:

  • στις Περιφέρειες και τους Δήμους μας την δυνατότητα με τους σωστούς εκπροσώπους να διεκδικήσουν την απαραίτητη αυτονομία και να λειτουργήσουν ομαλά και αναπτυξιακά,
  • και στην χώρα μας να δυναμώσει μέσα από σωστές και απαραίτητες πολιτικές που θα ληφθούν από τους καλύτερους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ας συμβάλλουμε με την ψήφο μας σε ένα αισιόδοξο μέλλον για όλους !

 

( Νάντια Σταυροπούλου, Πολιτεύτρια – Υπ. Βουλευτής ΝΔ 2015, Μέλος Τομέων Παιδείας & Πολιτισμού ΝΔ, Επιτροπή Παιδείας & Απασχόλησης Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών EUW, Σύμβουλος Αναπτυξιακών δράσεων, τ.Στέλεχος Διοίκησης Παν/μίου Μακεδονίας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here