Γράφει η «ξενοδόχος»

‘’Sold out’’ φέτος το καλοκαίρι είναι τα εξοχικά που νοικιάζονται στα νησιά με τους ταξιδιώτες να είναι διατεθειμένοι να δώσουν κατά 50% περισσότερα χρήματα για να περάσουν τις διακοπές τους μετά από δύο διαδοχικές σεζόν πανδημίας.

Την αγορά σκιαγραφεί η τελευταία ανάλυση από το site για κρατήσεις εξοχικών κατοικιών Holidu (www.holidu.gr), το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 15 εκατομμύρια εξοχικές κατοικίες και πλέον επεκτείνεται και στη χώρα μας. Η εταιρεία τεχνολογίας Holidu (www.holidu.gr) που ειδικεύεται στα ταξίδια και η θυγατρική της Bookiply, με έδρα στο Μόναχο, ανακοίνωσαν χθές κι επισήμως τη λειτουργία νέου γραφείου στην Αθήνα υπό τη διεύθυνση του κ. Μάρκου Καρακώστα.

Με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, ένα εξοχικό στην Ελλάδα κοστίζει κατά μέσο όρο 167 ευρώ ανά διανυκτέρευση φέτος το καλοκαίρι.

Τα πιο ακριβά νησιά είναι η Μύκονος με 602 ευρώ και η Σαντορίνη με 428 ευρώ– αν και οι τιμές ειδικά σε αυτούς τους προορισμούς σε ουκ ολίγες περιπτώσεις ξεφεύγουν σε άλλα επίπεδα- με το ταξίδι να γίνεται σημαντικά φθηνότερο για τον ταξιδιώτη στα Ιόνια νησιά (201 ευρώ) και στην Κρήτη (160 ευρώ).

Οι κρατήσεις είναι ήδη σε υψηλά επίπεδα στο 68% κατά μέσο όρο -και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνοντας ήδη και το 85%– ενώ έχει μεγαλώσει σημαντικά και το ‘’παράθυρο’’ των κρατήσεων μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές όπου κυριάρχησαν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Τώρα, κατά μέσο όρο, ο χρόνος μεταξύ της κράτησης και της άφιξης φέτος είναι 133 ημέρες, πλησιάζοντας ξανά το προ- πανδημικά επίπεδα.

Η Ελλάδα περιμένει φέτος για φέτος το  καλοκαίρι ρεκόρ κρατήσεων και οι περισσότερες αναζητήσεις για τη χώρα μας τους καλοκαιρινούς μήνες αφορούν προορισμούς στην Κρήτη (40%), την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (38%) και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Από τα νησιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθος και Ρόδος σημειώνουν επίσης ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις, ενώ ακολουθούν Μύκονος και Σαντορίνη (οι οποίες ωστόσο απευθύνονται παράλληλα και σε ένα πιο ειδικό κοινό) όπως επίσης η Κεφαλονιά και η Κως.

Επίσης για τη χαμηλή σεζόν, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, υπάρχουν ήδη αρκετές κρατήσεις, για παράδειγμα η Κεφαλονιά είναι μισοκατειλημμένη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here