Τα κρούσματα του κορωνοϊού εξακολουθούν να παρουσιάζουν αυξητική τάση και πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με το σενάριο ενός ακόμη lockdown, στη “σκιά” ενός δεύτερου κύματος έξαρσης του ιού.

Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε ένα τέτοιο σενάριο; Η απάντηση έρχεται διά στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά.

Συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σήμερα, ο υφυπουργός τόνισε:

«Είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε ως παράδειγμα τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως άνω των 65 ετών.

«Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here