Πολλές οι παράμετροι για την ισχυρή διόρθωση του ΧΑ, που από τις 900 μονάδες στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου βρέθηκε, μέσα σε μόλις 9 συνεδριάσεις, στις 810 μονάδες.
Λίγο ως πολύ γνωστές οι αφορμές μόνο που τις τελευταίες συνεδριάσεις έχει…αναδυθεί και η παράμετρος της κρίσης στην χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Αναδυόμενη αγορά, η Αργεντινή με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το…ντόμινο που πυροδοτείται όταν μία αγορά μεγάλη όπως αυτή του Μπουένος Άϊρες οδεύει προς μία νέα χρεοκοπία.
Μία πρόχειρη ματιά και μόνο σε διαγράμματα, που απεικονίζουν πληθωρισμό, ανεργία, νομισματικά κ.α.
  • Το διεθνές οικονομικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά ασταθές.
  • Ο εμπο­ρικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας
  • Η πολιτική αναταραχή στην Ιταλία
  • Ο κίνδυνος νέας χρεοκοπίας της Αργεντινής
  • Πολύ σοβαρό πλέον ενδεχόμε­νο ενός άτακτου Brexit
Όλα μαζί βυθί­ζουν τους χρηματιστηριακούς δείκτες στο κόκκινο, στέλνουν τις τιμές του χρυσού στα ύψη και αυξάνουν τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας ύφεσης.

Tο Χρηματιστήριο Αθηνών, χθες έχασε ένα κρίσιμο τεχνικό επίπεδο, των 820 μονάδων.

Oι πωλήσεις ιδίως στον τραπεζικό κλάδο έχουν λάβει χαρακτηριστικά sell off, παρασύροντας στο “κόκκινο” ολόκληρο το ταμπλό.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες -1,52% στις 818,51 μονάδες, ενώ χθες κινήθηκε μεταξύ των 807,01 μονάδων και 825,91 μονάδων.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 97,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος  στα 59,7 εκατ. τεμάχια, λόγω του πακέτου των 4,5 εκατ. τεμαχίων στην Ελλάκτωρ, το οποίο διακινήθηκε στα 2 ευρώ ανά μετοχή και ήταν συνολικής αξίας 9,1 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,34%, στις 2.018,60 μονάδες, ενώ στο -0,07% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.277,18 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,68% στις 655,85 μονάδες. Στο ταμπλό, Ελλάκτωρ, Aegean και ΕΧΑΕ έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 3%, ενώ άνω του 2% ήταν η πτώση σε Jumbo, Λάμδα, Σαράντη, Μυτιληναίο, Εθνική και Eurobank, με τις δύο τελευταίες μάλιστα να περιορίζουν στο τέλος την πτώση τους, η οποία ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει ακόμη και το 5%. Άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε Titan, ΔΕΗ, Φουρλή, Πειραιώς, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Cenergy, Alpha Bank, Coca Cola και Βιοχαλκο. Ανοδικά κινήθηκαν 21 μετοχές, πτωτικά 79 ενώ 23 παρέμειναν σταθερές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here