Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της αύξησης των τιμών σε γραφεία και καταστήματα. Το α’ τρίμηνο του 2019 συγκεκριμένα οι ονομαστικές τιμές γραφειακών χώρων υψηλών προδιαγραφών για το σύνολο της χώρας αυξήθηκαν κατά 2,2% σε σχέση με το β΄ εξάμηνο του 2018.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του 2018, οι εισηγμένες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα (ΑΕΕΑΠ) διπλασίασαν τον όγκο των κεφαλαίων που διέθεσαν για την απόκτηση ακινήτων εισοδήματος, όπως κτίρια γραφείων, καταστήματα, ή ακόμα και ξενοδοχεία.

Συγκεκριμένα, προχώρησαν σε επενδύσεις που προσέγγισαν τα 500 εκατ. ευρώ, έναντι 247 εκατ. ευρώ το 2017. Μάλιστα, όπως σημειώνουν στελέχη της αγοράς ακινήτων, το ποσό που επένδυσαν οι ΑΕΕΑΠ πέρυσι θα μπορούσε να ήταν ακόμα υψηλότερο, αν είχαν διατεθεί ακόμα περισσότερα ακίνητα προς πώληση.

Δείκτης τιμών γραφείων

Ειδικότερα, με βάση τα διαθέσιμα προσωρινά στοιχεία, το α΄ εξάμηνο του 2019 οι ονομαστικές τιμές γραφειακών χώρων υψηλών προδιαγραφών για το σύνολο της χώρας αυξήθηκαν κατά 2,2% σε σχέση με το β΄ εξάμηνο του 2018. Κατά την ίδια περίοδο, οι ονομαστικές τιμές γραφειακών χώρων υψηλών προδιαγραφών αυξήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας κατά 2,0%, στη Θεσσαλονίκη οριακά κατά 0,1% και στην υπόλοιπη Ελλάδα κατά 2,9%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here