Το 2001 ήταν εισηγμένες στο χρηματιστήριο 15 θυγατρικές ξένων ομίλων, σήμερα έχουν απομείνει μόλις η Minoan Lines που και αυτή αποπλέει σύντομα και ο ΟΤΕ.

Τον τελευταίο χρόνο όσες κρούσεις και αν έγιναν από τους αρμόδιους χρηματιστηριακούς φορείς, από επαγγελματίες της αγοράς και κυρίως από χρηματιστές με πειθώ και εμπειρία στην αναδοχή εταιρειών, στην έκδοση εταιρικών ομολόγων συνάντησαν είτε την αδιαφορία των επιχειρηματιών είτε την επιφυλακτικότητα τους. Ειδικότερα μετά το…σκάσιμο του σκανδάλου Folli Follie (σε δύο μήνες κλείνει χρόνος και ακόμη η υπόθεση είναι σχεδόν στην αρχή) 3-4 επιχειρηματίες που φέρεται να το συζητούσαν ο μεν ένας πήγε κατά Λευκωσία μεριά, ο δε άλλος «έβαλε πάγο» στον χρηματιστή του, ενώ ένας τρίτος προτίμησε να προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία εκτός χρηματιστηρίου.

Εταιρείες μεγάλες, υγιείς με εξωστρεφή προσανατολισμό και με υψηλή αναγνωρισιμότητα στην αγορά (Παπαδοπούλου, Γιώτης, ΙΟΝ) παραδοσιακά ονόματα ούτε που θέλουν να ακούν για την Λεωφόρο Αθηνών αλλά ακόμη και μικρότερες και πιο νέες (Isomat, Durostick) ούτε που θέλουν να ακούν.

Ωστόσο αλλεργία στην προοπτική της εισόδου τους στο ΧΑ έχουν ακόμη και μικρές εταιρείες, start ups παρά την δημοσιότητα που είχε δοθεί παλαιότερα ενώ ούτε και σχεδιασμοί για crowdfunding προχώρησαν. Παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες των αρμοδίων, τις ημερίδες και ειδικές παρουσιάσεις σε θεσμικούς.

Παντελής ξηρασία, πλήρης αποστροφή, τόσο καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here