Τα πρώτα έσοδα από τις παραχωρήσεις για έρευνες υδρογονανθράκων καταγράφηκαν κατά το 2018, όπως προκύπτει από την έκθεση διαχείρισης της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων.

Συγκεκριμένα τα συνολικά έσοδα φτάνουν τα 5,137 εκατ. ευρώ και προκύπτουν κατά κύριο λόγο από την εφάπαξ καταβολή των εταιρειών κατά την υπογραφή των συμβάσεων (signature bonus) που ήταν 2,8 εκατ. ευρώ. Ακόμη 866 χιλ. ευρώ ήταν τα royalties βάσει συμβάσεων περί εκμετάλλευσης, 686 χιλ. ευρώ ήταν τα έσοδα από στρεμματικές αποζημιώσεις βάσει συμβάσεων, 409 χιλ ευρώ ήταν τα έσοδα από σεισμικά δεδομένα βάσει συμβάσεων ενώ τα λοιπά έσοδα δραστηριοτήτων ήταν 374 χιλ. ευρώ.

Η έκθεση του ΔΣ της ΕΔΕΥ καταγράφει την μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται για την ελληνική αγορά καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις στην Αν. Μεσόγειο (Zohr, Καλυψώ, Αφροδίτη, Λεβιάθαν) και στη δυτική Μαύρη Θάλασσα (Νέπτουν), η βιομηχανία πετρελαίου δείχνει αυξανόμενο ενδιαφέρον για να εξερευνήσει τις περιοχές νότια και δυτικά της Κρήτης και του Ιόνιου Πελάγους, λόγω γεωλογικών ομοιοτήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here