Εν αναμονή της έγκρισης του ελληνικού σχεδίου για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης βρίσκεται η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον διοικητή της κ. Νίκο Μαντζούφα.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο πλαίσιο του Insurance Conference 2021, τα πρώτα χρήματα είναι στα Ταμεία για να στηρίξουν τα κράτη-μέλη της Ένωσης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ειδικής υπηρεσίας συντονισμού, “για πρώτη φορά τα σχέδια δεν είναι ασκήσεις επί χάρτου αλλά ολοκληρωμένες τεκμηριωμένες προτάσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στην σημαντικότητα του εγχειρήματος. Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες την έγκριση του πλάνου από την ευρωπαϊκή επιτροπή και κατόπιν από το ευρωπαϊκό συμβούλιο. Τα χρήματα θα αρχίσουν να εισρέουν”, σημείωσε.

Προκαταβολή ύψους €4 δις θα πάρει η Ελλάδα πριν το καλοκαίρι, όπως υπογράμμισε ο κ. Μαντζούφας ενώ η πρώτη εκταμίευση μέχρι το τέλος του έτους ανέρχεται στα  € 3 δις. Άρα, σύνολο €7,5 δις θα εισρεύσουν στα ταμεία του ελληνικού κράτους πριν το τέλος του έτους. Έχουμε πλάνο που περιλαμβάνει 175 δράσεις και μεταρρυθμίσεις που καλούνται να υλοποιηθούν από με συγκεκριμένους φορείς. Η εφαρμογή του ωστόσο παραμένει δύσκολο εγχείρημα. Για τα επόμενα 5 χρόνια θα κρινόμαστε συνεχώς στη βάση των πραγματικών αποτελεσμάτων.

Ν. Μαντζούφας, inco 21: Στα €7,5 δις τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης πριν το τέλος του 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here