Στην εποχή όπου η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών αποτελεί κλειδί για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας μιας εταιρείας, ανεξαρτήτως μεγέθους, τα δεδομένα είναι ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει κάθε επιχείρηση ή ένας οργανισμός.

Η παραδοσιακή προσέγγιση θέλει τα δεδομένα να αποθηκεύονται σε εξειδικευμένα συστήματα, τα οποία -στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων- βασίζονται σε «κλειστές» αρχιτεκτονικές και είναι δύσκολα διαχειρίσιμα. Επιπλέον, η αξιοποίηση αυτών των δεδομένων απαιτεί εξειδικευμένες διαδικασίες και δύσχρηστες για τους εργαζόμενους -πλην αυτών που βρίσκονται στα τμήματα πληροφοριακών υποδομών-, εφαρμογές.

Η νέα τάση όμως, είναι εντελώς διαφορετική και θέλει τα συστήματα αποθήκευσης να είναι «ανοικτής» αρχιτεκτονικής, καθώς και να υπάρχει εύκολη διαχείρισή τους, είτε βρίσκονται μέσα στο «κέντρο δεδομένων», είτε στο cloud. Και το κυριότερο, να είναι εύκολη και γρήγορη η πρόσβαση στα δεδομένα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ανά πάσα στιγμή από όλα τα τμήματα μιας επιχείρησης. Όποιο και αν είναι το μέγεθος αυτής.

Οι επιχειρήσεις ζητούν μια διαφορετική εμπειρία, όσον αφορά τον τομέα της αποθήκευσης, διαχείρισης και αξιοποίησης των δεδομένων τους, όπως και μια πιο σύγχρονη προσέγγιση της υποδομής του data center τους. Το υβριδικό μοντέλο, όπου η επιχείρηση διατηρεί δεδομένα και εφαρμογές τόσο σε δικές της υποδομές data center, όσο και στο cloud, είναι πλέον στις βασικές επιλογές.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν νέες απαιτήσεις για τους κατασκευαστές, οι οποίοι με τη σειρά τους διαμορφώνουν καινούριες προσεγγίσεις και προχωρούν σε μεγάλες συνεργασίες. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία της Lenovo, ενός εκ των κορυφαίων κατασκευαστών υποδομών πληροφορικής παγκοσμίως, και της NetApp, από τις ηγέτιδες εταιρείες στις λύσεις του αποκαλούμενου hybrid cloud. Η συνεργασία ανακοινώθηκε το φθινόπωρο του 2018 και τα πρώτα αποτελέσματά της έκαναν την εμφάνισή τους σε δύο νέες σειρές λύσεων της Lenovo (ThinkSystem DE και ThinkSystem DM), οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες κάθε μεγέθους επιχείρησης, δίνοντας έμφαση στον τομέα της ταχύτητας και της παραγωγικότητας.

Σημαντικά οφέλη

Σύμφωνα με τη Lenovo, τα οφέλη από τις νέες σειρές λύσεων για data center και αποθήκευση δεδομένων είναι εξαιρετικά σημαντικά. Κατ’ αρχάς, η νέα προσέγγιση που ακολουθείται παρέχει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία, σε σχέση με τα «παραδοσιακά» συστήματα αποθήκευσης.

Ένα δεύτερο και κρίσιμης σημασίας χαρακτηριστικό, είναι η απλοποίηση της υποδομής, η οποία είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη σε τέτοιους είδους λύσεις και η δυνατότητα για βελτιωμένη διεκπεραίωση των εργασιών που σχετίζονται με την αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων. Μέσω της απλοποίησης αυτής, οι λύσεις που χρησιμοποιούνται είναι περισσότερο ολοκληρωμένες και συνδέονται καλύτερα με τα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα μιας επιχείρησης.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας flash, όσον αφορά τα αποθηκευτικά συστήματα, έχει ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση των σχετικών λειτουργιών σε όλο το εύρος των εφαρμογών και των υποδομών που χρησιμοποιούνται, είτε βρίσκονται στο data center, είτε στο cloud.

Τέλος, το γεγονός ότι οι νέες λύσεις της Lenovo ενσωματώνονται πλήρως με τα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα παρέχουν τη δυνατότητα βέλτιστης υποστήριξης, καθώς το σημείο επικοινωνίας είναι το ίδιο για το σύνολο της πληροφοριακής υποδομής της επιχείρησης.

Λύσεις για κάθε μεγέθους επιχείρηση

Οι νέες σειρές λύσεων της Lenovo απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων. Η σειρά ThinkSystem DE είναι η χαμηλού κόστους σειρά αποθηκευτικών συστημάτων, η οποία είναι σχεδιασμένη για επιχειρήσεις μικρού έως μεγάλου μεγέθους. Σύμφωνα με τη Lenovo, είναι ιδανική για μικρά γραφεία, αλλά και υποκαταστήματα οργανισμών που «τρέχουν» μια ευρεία γκάμα διεργασιών, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data), ανάλυσης δεδομένων, video παρακολούθησης, εφαρμογών πληροφορικής, backup και αποκατάστασης.

 

Η σειρά ThinkSystem DM απευθύνεται σε μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που έχουν υψηλές απαιτήσεις, όσον αφορά την αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων τους. Η συγκεκριμένη «οικογένεια» έχει ως βασικό ατού της την προσθήκη του λογισμικού ONTAP της NetApp, το οποίο θεωρείται από τις κορυφαίες λύσεις παγκοσμίως, αναφορικά με την αποθήκευση δεδομένων, προσφέροντας χαρακτηριστικά όπως είναι η ευελιξία και η δυνατότητα διαχείρισης μεγάλων αρχείων, ακόμη και αν βρίσκονται σε διαφορετικές υποδομές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here