Επτά και σήμερα, μένουν μέχρι την κάλπη της 7 Ιουλίου και ήδη οι traders έχουν χαμηλώσει ταχύτητα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα παίρνουν μέρος των υψηλότατων αποδόσεων που έχουν γράψει, κυρίως, στον τραπεζικό κλάδο. Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μία ανάλογη τακτική σε ορισμένα blue chips.
To Xρηματιστήριο της Αθήνας είναι το πρώτο σε απόδοση, για το πρώτο 6μηνο του 2019, που ολοκληρώνεται στην συνεδρίαση της Παρασκευής.
Αποδόσεις, για τον Γενικό Δείκτη +38,05% από την αρχή του έτους, τραπεζικός 70,21% και το ερώτημα είναι εάν οι traders θα παίξουν έναν τελευταίο γύρο προεξόφλησης μέχρι 2-3 συνεδριάσεις πριν την τελευταία πριν τις εκλογές, θα πάνε σε διόρθωση την αγορά για να την ‘τρέξουν” τις πρώτες 1-2 συνεδριάσεις μετά την Κυριακή των εκλογών και ανάλογα με το αποτέλεσμα;

Θα ισχύσει το “αγόραζε στην φήμη και στην προσδοκία και πούλα στην είδηση, στο γεγονός” ή σε ενδεχόμενη καθαρή αυτοδυναμία ΝΔ/Μητσοτάκη την σκυτάλη από τα hedge funds θα την πάρουν τα μητρικά χαρτοφυλάκια των ισχυρών επενδυτικών οίκων.
Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς η ροή εντολών από Λονδίνο είναι μοιρασμένη, το τελευταίο διάστημα. Και από αγοραστές που βλέπουν υπέρβαση των 860 μονάδων αλλά και από πωλητές που περιμένουν διόρθωση προς τις 825 μονάδες. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here