της Ελενας Ερμείδου

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα της Φιλοξενίας και του τουρισμού; Στάση αναμονής κρατούν οι ασφαλιστές μέχρι να κατασταλάξουν όσοι διαμορφώνουν και συνδιαμορφώνουν τα σχέδια και την πολιτική τουρισμού.

Για τους ασφαλιστές πέρυσι ήταν μεγάλες οι απώλειες αφού τα πρωτόκολλά, η αστάθεια με τις αποφάσεις για το άνοιγμα του τουρισμού, ουσιαστικά άναψαν το κόκκινο φως στις δραστηριότητες του επιεχειρείν του τουρισμού και των ασφαλίσεων τουρισμού και εστίασης.

Το ΞΕΕ με στόχο την ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της φιλοξενίας για την ανασυγκρότηση της χώρας στη μετά COVID εποχή, ανακοίνωσε την έναρξη της πρωτοβουλίας «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU». Μεταξύ των βασικών αξόνων ανασυγκρότησης, ο διάλογος με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς για τη σημασία της Φιλοξενίας στην οικονομία, την απασχόληση, την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή και η διαδικτυακή συζήτηση με θεσμικούς εκπροσώπους και ειδικούς για την «επόμενη μέρα» και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Φιλοξενίας στην ανάκαμψη.

Σημειώνεται πέρυσι λόγω των πρωτοκόλλων λειτούργησε μόνο το 67% των ξενοδοχειακών μονάδωντης χώρας, το οποίο σήμανε τεράστιες απώλειες για την ασφαλιστική αγορά.

Πηγή: insuranceworld

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here