Η κρουαζιέρα στο επίκεντρο για τη συμπρωτεύουσα, η οποία θέλει να φέρει ακόμη περισσότερους επισκέπτες από το εξωτερικό στην πόλη.

Τις ενέργειες για να καταστεί η κρουαζιέρα το success story για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης συζήτησαν οι φορείς της Θεσσαλονίκης.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η πρόεδρός του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου,  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ κ. Σωτήρης Θεοφάνης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της ΠΚΜ κ. Αλέξανδρος Θάνος και ο γενικός διευθυντής του Marseille-Provence Cruise Terminal κ. Jacques Missoni (Ζακ Μασονί).

Ο τελευταίος παρουσίασε στοιχεία για την ζήτηση που παρουσιάζει η κρουαζιέρα και τις ενέργειες που κατέστησαν την Μασσαλία ένα από τα πιο κομβικά λιμάνια της κρουαζιέρας στην Μεσόγειο και τις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί γι’ αυτό.

Οι συμμετέχοντες  αναφέρθηκαν στις ανοδικές τάσεις που παρατηρούνται για την κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο. Ο κ.  Missoni επέμενε ότι η δική τους επιτυχία είχε πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο. Τη συμμετοχή όλων των φορέων, όπως με χαρά είδε να συμβαίνει και στην πόλη μας. Στη Μασσαλία έπαιρναν αποφάσεις και  κάθε φορέας υλοποιούσε το έργο που του αναλογούσε.

Αν συμβεί κάτι αντίστοιχο και στη Θεσσαλονίκη, η πόλη θα καταστεί σταθμός για την κρουαζιέρα στην ΝΑ Μεσόγειο και στο Αιγαίο, συνδυάζοντας τα τουριστικά πλεονεκτήματα που προβάλλει η Κεντρική Μακεδονία και η Βόρεια Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here