Έτυχε να βρεθώ σε ένα πάνελ του Επενδυτικού Forum 2018 του ΤΕΕ και άκουσα ενδιαφέροντα πράγματα.
   Ειδικότερα μου κίνησε την προσοχή ο Γιώργος Περδικάρης, εντεταλμένος σύμβουλος του ομίλου ΤΕΡΝΑ ο οποίος είπε επί λέξει :
  •    «θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην επενδυτική ανάπτυξη στην Ελλάδα»

Κατόπιν επικαλέσθηκε την έκθεση της Mc Kinsey εκτίμησε  πως στη χώρα υπάρχει κατασκευαστικό κενό 2 δισ. ευρώ και ότι η πλέον οικονομικά ανταγωνιστική τεχνολογία θα είναι τα επόμενα χρόνια οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε…μπαταρία του Νότου είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Περδικάρης, ένας από τους λίγους τόσο ενδελεχώς γνώστες του αντικειμένου και για αυτό η βεβαιότητα των λόγων του μου κίνησε διπλά το ενδιαφέρον.

     Ο εντεταλμένος σύμβουλος του ομίλου ΤΕΡΝΑ είπε επίσης πως ο όμιλος επένδυσε 2 δισ Ευρώ και προτίθεται να επενδύσει άλλα τόσα τα επόμενα χρόνια.
Ωστόσο δεν παρέλειψε να ρίξει το..καρφί του ζητώντας ίση μεταχείριση από την ελληνική πολιτεία συμπληρώνοντας πως το κόστος είναι 4πλάσιο για μία ελληνική εταιρεία από μία ξένη που έχει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Το θέμα του κόστους είναι ένα χρόνιο θέμα για την ελληνική βιομηχανία και σταθερά στην ατζέντα τόσο των ίδιων των επιχειρηματιών, της Ελληνικής Παραγωγής αλλά και πολλών φορέων από τη μεταποίηση και την παραγωγή μέχρι το τελικό προϊόν.
       Δεν είναι τυχαίο πως μόλις τελευταία η ΕΒΙΚΕΝ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΔΕΗ, με αφορμή πρόταση της διοίκησης για κατάργηση των εκπτώσεων που παρέχονται σε ενεργοβόρες βιομηχανίες με την Ένωση να κάνει ευθέως λόγο για σχέδιο υπονόμευσης της προσπάθειας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. 

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here