Του Βάιου Κρόκου

Υποψηφιότητα για μια θέση στην δυναμική και εκ νέου αναπτυσσόμενη αγορά των λευκών συσκευών θέτει επισήμως η Quest, παρέχοντας όμως σαφείς διευκρινίσεις για το ενδεχόμενο deal με την ΓΕΔ και τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Με τα σημερινά δεδομένα, όπως επεσήμανε η Quest σε απάντηση της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μεταξύ των δύο ομίλων έχει συναφθεί από τον Μάιο εμπιστευτικό και μη δεσμευτικό «Μνημόνιο Συνεργασίας και Αμοιβαίας Κατανόησης». Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη διερευνητικές συζητήσεις, αλλά για να ξεκινήσει ουσιαστική διαπραγμάτευση και να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία απαιτείται να πληρωθούν οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί σχετικά με την αναδιάρθρωση υποχρεώσεων.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την εταιρεία, τόσο η ίδια όσο και όλες οι εταιρείες  του  ομίλου  Quest  δεν  νομιμοποιούνται  και  δεν  επίκειται  να  καταθέσουν σχέδιο εξυγίανσης της εισαγωγικής Γ.Ε. Δημητρίου, όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατα δημοσιεύματα.

Από την άλλη πλευρά, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο πλευρές έχουν εμπορική συνεργασία καθώς η θυγατρική, InfoQuest Technologies συνεργάζεται με τις θυγατρικές της «ΓΕΔ» εταιρείες Delta Domestic Appliances και SSM στην εισαγωγή-εμπορία των κλιματιστικών Toyotomi και των συσκευών της γνωστής μάρκας Singer.

«Κλειδί» όπως αποτυπώνεται, σε κάθε περίπτωση, είναι η αναδιάρθρωση παλαιών οφειλών του ομίλου ΓΕΔ ο οποίος σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία επιβαρύνεται με βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 40 εκ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον άλλωστε είναι έντονο εσχάτως στην αγορά των λευκών ειδών. Υπενθυμίζεται πως τον τελευταίο καιρό το «Πλαίσιο» έχει πραγματοποιήσει δυναμική είσοδο. Τέλος, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού με σκοπό να εγκρίνει την πρόσφατη συμφωνία Olympia Group –Mediamarkt, μια σύμπραξη που διαφοροποιεί επίσης τα δεδομένα στην αγορά ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here