Γράφει η «ξενοδόχος»

Σταδιακά μέσα στην περίοδο 2022-2025 θα υλοποιηθεί το mega project των 152 εκατ. ευρώ του ομίλου Viohalco στον αριθμό 252  της οδού Πειραιώς στον Ταύρο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από τις επενδύσεις συνολικού ύψους 316 εκατ. ευρώ που έχει σε εξέλιξη η θυγατρική ακινήτων του ομίλου Noval Property ΑΕΕΑΠ, η οποία προχωρά από σήμερα 30/11  στην έκδοση ‘’πράσινου’’ ομολόγου 120 εκατ. ευρώ με τη δημόσια προσφορά να ολοκληρώνεται στις 2 Δεκεμβρίου.

To River West λειτουργεί για μία “οpenist” εμπειρία

Η εταιρεία η οποία θα εισαχθεί εντός του 2022 στο Χρηματιστήριο έχει δρομολογήσει μία σειρά από επενδύσεις, ωστόσο για το project της Πειραιώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθές ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Παναγιώτης Καπετανάκος

  • «θα είναι μία μεγάλη αστική ανάπλαση που θα σηματοδοτήσει τη δημιουργία  μίας μεγάλης γειτονιά τέχνης και πολιτισμού».

Μέρος του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας θα χρηματοδοτηθεί από τα κεφάλαια του ομολόγου, ενώ οι λοιπές επενδύσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το νέο γραφειακό συγκρότημα The Grid 49.000 τ.μ. στο  Μαρούσι συνολικής επένδυσης 78 εκατ. ευρώ από κοινού με την Brook Lane Capital για το οποίο το συμβόλαιο αγοράς πρόκειται να υπογραφεί εντός του Δεκεμβρίου, χώρους logistics σε πρώην βιομηχανικά ακίνητα (10 εκατ. ευρώ) κ.α..

Για την επένδυση της οδού Πειραιώς, το οικόπεδο άνω των 72 στρεμμάτων, περιλαμβάνει πρώην βιομηχανικά κτίρια, (από τα λίγα μεγάλα βιομηχανικά ακίνητα εντός του αστικού ιστού της Αθήνας) μεταξύ των οποίων και δύο χαρακτηρισμένα διατηρητέα κτίρια.

Το πλάνο αξιοποίησης του ακινήτου μέσω της διαδικασίας Στρατηγικών Επενδύσεων προβλέπει την ανάπλαση του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος σε «ένα σύνθετο τουριστικό, πολιτιστικό, συνεδριακό, εμπορικό και επιχειρηματικό πόλο με βιώσιμο χαρακτήρα, διατηρώντας την παράδοση και στοχεύοντας ευρύτερα και στη δημιουργία ενός πολιτιστικού πόλου μητροπολιτικής εμβέλειας, που θα αναζωογονήσει την ευαίσθητη αλλά και προνομιακή από πλευράς θέσης, περιοχή του Ελαιώνα».

Η προσδοκώμενη ανάπτυξη αναμένεται να περιλαμβάνει χρήσεις γραφείων, κατοικιών, ξενοδοχειακή, πολιτιστική, τεχνολογίας – έρευνας και αποθήκευσης συνολικής επιφάνειας άνω 56.700 τ.μ., καθώς και πρόσθετες αθλητικές εγκαταστάσεις εμβαδού 3.500 τ.μ. και υπόγειους χώρους στάθμευσης 22.620 τ.μ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here