Το είχε προαναγγείλει ο Λευτέρης Αυγενάκης αλλά τώρα, λίγο πριν τα εγκαίνια του νέου Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων, φαίνεται ότι ωρίμασαν οι συνθήκες ώστε να μπούν και οι τελικές υπογραφές.

Ο λόγος για τη συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με τη Lamda Development για τις πισίνες του ΟΑΚΑ.

Χθές υπεγράφη η «σύμβαση εργασιών ανακαίνισης/ ανακατασκευής/ νέων κατασκευών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου» στο ΟΑΚΑ από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της LAMDA Development Οδυσσέα Αθανασίου, τον διευθυντή σχεδιασμού και κατασκευής έργου Ελληνικού της LAMDA Development Δημήτρη Ζωντανό και τον πρόεδρο του ΔΣ του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας «Σπύρος Λούης» Νεκτάριο Βιδάκη.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Lamda, η αναβάθμιση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου (ΟΑΚΑ) σε συνδυασμό με την επικείμενη λειτουργία, εντός του Golden Hall, του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας, μια ακόμα ανάπτυξη της Lamda Development, καθιστούν την περιοχή έτι περαιτέρω, ως πόλο Αθλητισμού και Πολιτισμού.  Ο Οδυσσέας Αθανασίου θεωρεί ότι αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα πως τα οφέλη του έργου του Ελληνικού υπερβαίνουν τα όρια της περιοχής του και αγγίζουν τους πολίτες όλης της Αττικής.

 • «Με αυτό το πνεύμα, προχωράμε με σταθερά βήματα για την υλοποίηση του οράματός μας. Σύντομα θα ανακοινώσουμε κι άλλες συνέργειες και συνεργασίες».

Με τη «Σύμβαση Εργασιών» το ΟΑΚΑ αναθέτει και η LAMDA αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και εκτέλεση (απαραίτητες τεχνικές μελέτες, οικοδομικές εργασίες, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και λοιπές εργασίες) ανακαίνισης/ανακατασκευής

των ανοικτών χώρων υγρού στίβου:

 • αποξήλωση κερκίδων κολυμβητηρίου – προσβάσεις και αποκαταστάσεις μονώσεων κ.λπ.,
 • αποξήλωση βατήρων καταδύσεων, αντικατάσταση καταδυτικής πισίνας με νέα ανοξείδωτη με μειωμένο βάθος στα 2,2μ.,
 • κατασκευή νέας πισίνας διαστάσεων περίπου 20×25, βάθους 2μ. πίσω από καταδυτήριο,
 • ανακατασκευή πισίνας εκμάθησης (ΑμεΑ) και τοποθέτηση πολυκαρβονικού τηλεσκοπικού στεγάστρου επ’ αυτής,
 • Δημιουργία αποδυτηρίων-χώρων υγιεινής,
 • τοποθέτηση νέου φωτισμού κεντρικής πισίνας,

και των κλειστών χώρων υγρού στίβου:

 • τοποθέτηση νέου φωτισμού εσωτερικού καταδυτηρίου,
 • συντήρηση του συστήματος κλιματισμού του τελευταίου και αυτονόμησή του,
 • ανακαίνιση χώρου ξηρής προπόνησης,
 • οικοδομική και Η/Μ επισκευή χώρων σάουνας και αποδυτηρίων,
 • κατασκευή νέων lockers στην εσωτερική πισίνα.

Επιπλέον, θα αποσυνδεθούν από τις βάσεις στήριξής τους στο κεντρικό Στάδιο τα τρία, μη χρησιμοποιούμενα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έως σήμερα, «Κέντρα Ελέγχου» (Master Control), 125τ.μ. έκαστο, και θα επανατοποθετηθούν στα προπονητήρια στίβου Κ1 και Κ2 για τη δημιουργία αποδυτηρίων, που δεν υπάρχουν.

Επίσης, η LAMDA Development θα προμηθεύσει το ΟΑΚΑ με δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για ευχερέστερη μετακίνηση Διοίκησης και εργαζομένων εντός των περιβαλλόντων χώρων των εγκαταστάσεων.

Η «Σύμβαση Εργασιών» υπογράφτηκε σε συνέχεια του από 28/07/2020 «Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας» του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της LAMDA Development, με αντικείμενο την εξειδίκευση του τρόπου και της διαδικασίας αντικατάστασης των υφιστάμενων σήμερα αθλητικών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, στο πλαίσιο:

α) του σχεδιασμού αξιοποίησης και ανακαίνισης Ολυμπιακών και αθλητικών εν γένει εγκαταστάσεων της Αττικής, και, προέχοντος, του Μητροπολιτικού Ολυμπιακού Συγκροτήματος του ΟΑΚΑ,

β) του καθορισμού της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων υγρών αγωνισμάτων που θα κατασκευαστούν εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά,

και

γ) της σταδιακής αντικατάστασης των υφιστάμενων σήμερα εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά με χρονική αφετηρία τις πιο επείγουσες λόγω της Ολυμπιακής προετοιμασίας για το έτος 2021.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως, με την υπογραφή και του Πρωτοκόλλου Εγκατάστασης μεταξύ του ΟΑΚΑ και της LAMDA Development, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν τις κατά περίπτωση ισχύουσες διατάξεις προστασίας από τον COVID-19 και θα ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα, εντός πέντε μηνών.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here