Τον έλεγχο της easyHotel, του ξενοδοχειακού βραχίονα της easyGroup, έχασε ο ιδρυτής του ομίλου Στέλιος Χατζηιωάννου ύστερα από μάχη με καναδικό συνταξιοδοτικό fund και επενδυτές από το Λουξεμβούργο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηιωάννου προσπάθησε να διατηρήσει τον έλεγχο της easyHotel δίνοντας αγώνα απέναντι στη λουξεμβουργιανή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων ICAMAP και κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να «κλέψει» τον εισηγμένο ξενοδοχειακό όμιλο «κάτω από τη μύτη των άλλων επενδυτών». Μάλιστα, ο κ. Χατζηιωάννου επιβεβαίωσε στο Forbes ότι η λουξεμβουργιανή κοινοπραξία απέκτησε το 50% που απαιτείται για τον πλήρη έλεγχο του ξενοδοχειακού ομίλου.

Την περασμένη εβδομάδα, το fund ICAMAP, σε συνεργασία με το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Ivanhoe Cambridge, κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της easyHotel, αποτιμώντας την στα 168 εκατ. δολάρια (138,7 εκατ. λίρες), και αύξησε το ποσοστό του πάνω από το 44%. Ας σημειωθεί ότι η αλυσίδα ξενοδοχείων χαμηλού κόστους διαθέτει σήμερα 36 μονάδες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Η κοινοπραξία απέκτησε τον έλεγχο του 50% της easyHotel την Τετάρτη, αποκρούοντας τις προσπάθειες του κ. Χατζηιωάννου να εμποδίσει την εξαγορά μέσω αύξησης του μεριδίου του στην easyHotel PLC από το 27,5% σε μόλις κάτω από 30%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here