Τι σκέφτονται πριν κάνουν κάποια αγορά μόδας οι Έλληνες και ποια είναι τα πιο δημοφιλή fashion trends αυτή τη στιγμή; Το www.GLAMI.gr  συστήνει Fashion (Re)search, το «εργαλείο» που βοηθά στην κατανόηση της νοοτροπίας των καταναλωτών και πως παίζεται το παιχνίδι της μόδας και των πωλήσεων.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις μόδας στην Ελλάδα υπολογίζεται πως  παρουσίασαν αύξηση κατά 8% σε σχέση με το περασμένο έτος ενώ αντίθετα, οι πωλήσεις των φυσικών καταστημάτων μόδας παρέμειναν σε σταθερά επίπεδα.

Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας μόδας για το 2018 που διεξήχθη σε 1000 συμμετέχοντες που επέλεξαν τις αγορές του μέσα από το Glami

Purchases are forever…

Ο παράγοντας της ανθεκτικότητας φαίνεται πως αποτελεί σπουδαίο κίνητρο προκειμένου να προβεί κάποιος σε μία αγορά. Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το ποιο είναι το κυριότερο στοιχείο που συνυπολογίζει κανείς πριν επενδύσει σε κάτι, το 59% απάντησαν πως ήταν πρόθυμοι να διαθέσουν περισσότερα χρήματα για ένα item καλής ποιότητας το οποίο θα μπορέσουν να κρατήσουν περισσότερα χρόνια στην ντουλάπα τους. Η μεγαλύτερη μάλιστα βαρύτητα δίνεται συνήθως στα πανωφόρια, αφού οι περισσότεροι επιβεβαίωσαν ότι συνηθίζουν να φορούν ένα παλτό ή ένα jacket τουλάχιστον 30 φορές πριν το απομακρύνουν από τη γκαρνταρόμπα τους.

Με υπογραφή… ελληνική!

Τις τελευταίες σεζόν είναι γεγονός πως σημειώνεται μία στροφή των καταναλωτών και των fashion influencers προς τα brands και τους σχεδιαστές που φέρουν ελληνική ταυτότητα. Είναι αρκετά εντυπωσιακό το ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, το 61% των χρηστών του www.GLAMI.gr έχουν κάνει αγορές από ελληνικά e-shops ενώ το 91% των ερωτηθέντων ενδιαφέρεται να προσθέσει στην γκαρνταρόμπα του κάποιο ελληνικό item μόδας στο άμεσο μέλλον.

Η μόδα αγαπάει το Athleisure

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε την τάση που τις τελευταίες σεζόν δείχνει να κυριαρχεί στην παγκόσμια μόδα και στο στιλ των key-influencers, αυτή θα ήταν αναμφίβολα το Athleisure. Το αθλητικό στιλ με ένα chic twist έχει βρει πλέον τη θέση του στην καθημερινότητά μας και, ακόμα πιο έντονα, στην γκαρνταρόμπα μας. Η απελευθερωτική αίσθηση να συνδυάζεις τα αγαπημένα σου sneakers με τα πάντα – από φόρμες και παντελόνια μέχρι φορέματα, φούστες και κοστούμια, με το στιλιστικό αποτέλεσμα να παραμένει κομψό και classy, φαίνεται πως έχει γίνει το νέο must στα καθημερινά outfits για κάθε λάτρη του στιλ. Το αποδεικνύουν άλλωστε τα στατιστικά, αφού το 78% των συμμετεχόντων στην έρευνα του www.GLAMI.gr απάντησε ότι πλέον, επιλέγει το athletic chic στοιχείο για κάθε ώρα της ημέρας και όχι αποκλειστικά για τις προπονήσεις στο γυμναστήριο. Ο λόγος; Όλα είναι θέμα άνεσης, σύμφωνα με το 89% των ερωτηθέντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here