Τα tweet του Elon Musk επιδρούν στον επενδυτικό κόσμο

Ένας οραματιστής ηγέτης, o Elon Musk, απολαμβάνει να παίζει με την επιρροή που ασκεί στο Twitter, ενώ τα σχόλιά του παρακολουθούνται παγκοσμίως. Η τιμή του Bitcoin κινείται με βάση τις δηλώσεις του και ορισμένοι επενδυτές έχουν υποστεί ακόμη και μεγάλες απώλειες. Το ποια είναι η πρόθεση του Musk και πώς ανταποκρίνεται η κοινωνία, είναι κάτι που διερευνάται από την ProfitLevel.

Ο Elon Musk έχει γίνει ο απόλυτος διαμορφωτής του κόσμου των κρυπτονομισμάτων. Τον Ιανουάριο, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά 20% όταν ο Musk πρόσθεσε το hashtag Bitcoin στο βιογραφικό του στο Twitter. Τον Φεβρουάριο, οι τιμές αυξήθηκαν ξανά σχεδόν κατά 16% όταν ο ιδιοκτήτης της Tesla αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Bitcoin έχει αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού στον λογαριασμό του στο Twitter πολλές φορές. Όταν η Tesla ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχόταν πλέον Bitcoin λόγω ανησυχιών για το κλίμα, η αξία του Bitcoin μειώθηκε περισσότερο από 10%. Η Tesla ανέστειλε τις αγορές οχημάτων χρησιμοποιώντας Bitcoin, καθώς η εξόρυξη Bitcoin ρυπαίνει αναμφίβολα το περιβάλλον. Τον Μάιο, ο Musk εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξόρυξη και πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω Bitcoin, ιδίως του άνθρακα που παράγει τις χειρότερες εκπομπές. Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι απόρριψης του εικονικού νομίσματος. Η αξία του Bitcoin μειώθηκε από τη δημοσίευση του tweet, όπως και η αξία των μετοχών της Tesla.

Οι απόψεις που εκφράζονται από τον Elon Musk είναι πολύ ασταθείς. Τον Ιούνιο διατύπωσε την άποψη ότι η Tesla θα μπορούσε να επανεξετάσει την αποδοχή του Bitcoin. Σύμφωνα με το Coindesk, το Bitcoin αυξήθηκε σχεδόν στο 10% μόνο μία ώρα μετά τη δημοσίευση του tweet του Musk, στο οποίο πρότεινε ότι η Tesla θα μπορούσε να επανεξετάσει το ενδεχόμενο αποδοχής συναλλαγών με Bitcoin στην περίπτωση που οι cryptominers ξεκινούσαν να χρησιμοποιούν ανανεώσιμη ενέργεια στο 50% της συνολικής παραγωγής.

Και πώς αποκρίνονται οι επενδυτές στον χώρο των κρυπτονομισμάτων; Σύμφωνα με το CNN, οι επενδυτές και οι αναλυτές είναι εξοργισμένοι που τα ακατάλληλα σχόλια του Musk οδηγούν σε ανεξέλεγκτες αλλαγές στις τιμές των κρυπτονομισμάτων. Μια δήλωση ξεχωρίζει από τις άλλες, η Magda Wierzycka, Διευθύνoυσα Σύμβουλος της Sygnia και ακτιβίστρια κατά της διαφθοράς, κατηγόρησε τον Musk για χειραγώγηση των τιμών της αγοράς κρυπτονομισμάτων, κάτι που ο Musk αρνήθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Στον χορό της Tesla η αγορά μετά την ανακοίνωση-φωτιά του Elon Musk

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here