Σε τέσσερις άξονες θα κινηθεί η Eurobank όσον αφορά τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της που αντιστοιχεί σε μία αξία άνω των 2,1 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2022, οι νέες επενδύσεις του ομίλου σε ακίνητα θα είναι πάνω από 500 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της αξιοποίησης υφιστάμενων.

Αξιοποίηση ευκαιριών που δημιουργούν έσοδα, ανάπτυξη συνεργειών και δημιουργία ωφελειών για τους μετόχους, αύξηση της κεφαλαιακής αξίας της τράπεζας με ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, επίτευξη των στόχων που έχουμε αναλάβει έναντι του SSM– του ευρωπαϊκού εποπτικού μηχανισμού για μείωση της έκθεσης του ομίλου στα ακίνητα είναι οι στόχοι που έχει θέσει ο όμιλος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος,κ. Σταύρος Ιωάννου, η Εurobank έχει βρεθεί με ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων 6.000 ακινήτων αξίας ανω των 2,1 δισ. ευρώ, ως αποτέλεσμα ως ένα βαθμό της κρίσης και των κόκκινων δανείων και κυρίως λόγω της συγχώνευσης με την Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ.

Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος, Eurobank

Με βάση αυτή τη συμφωνία η Eurobank απέκτησε το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Grivalia, αξίας άνω του 1,1 δις. ευρώ αλλά και συμμετοχή κατά 25% στην Grivalia Hospitality. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλα και υπάρχουν αρκετές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα  με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για οικιστικά και τουριστικά ακίνητα και φυσικά για τους τομείς των γραφείων και εμπορικών χώρων.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χρυσικός ανέφερε ότι «το σχέδιο που ανακοινώσαμε πριν από ενάμιση χρόνο, για τη συγχώνευση της Grivalia Properties με την Eurobank, ήταν αρκετά φιλόδοξο και στην αρχή υπήρχε ένα μούδιασμα, ωστόσο στη συνέχεια η επενδυτική κοινότητα και οι ίδιοι οι μέτοχοι μας το αγκάλιασαν. Υπήρχε ένα μεγάλο ρίσκο ως προς την εκτέλεση του σχεδίου, ωστόσο τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε επιτυχώς διαχειριστεί αυτό το ρίσκο και η τράπεζα ξεκινά εντός ολίγων εβδομάδων με έναν καθαρό ισολογισμό και εντός μίας διετίας θα έχει έναν πολύ καθαρό ισολογισμό σε σύγκριση και με τις ευρωπαϊκές τράπεζες».

Νίκος Χρυσικός, Αντιπρόεδρος ΔΣ Eurobank & Δ/νων Σύμβουλος Grivalia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here