Περισσότερες από 100 περιπτώσεις “γενναίων χορηγών” του Ελληνικού Χρέους που τελικά δεν ήταν τίποτ’ άλλο από επαγγελματίες φοροφυγάδες που εισέπρατταν επιστροφές φόρου, αποκάλυψε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι συγκεκριμένοι φοροτεχνικοί ανακάλυψαν και εκμεταλλεύθηκαν μια ατέλεια, μια δυνατότητα που προσέφερε το ηλεκτρονικό σύστημα του Taxis:

  • Οι κωδικοί για τη δήλωση των τόκων καταθέσεων είναι «ανοιχτοί» και μπορούν να τροποποιηθούν από τους φορολογουμένους, ανεξάρτητα από τα δεδομένα που έχουν στείλει στην εφορία οι τράπεζες.

Δύο επαγγελματίες φοροτεχνικοί βρήκαν τον κόλπο:

  • Δήλωναν υπέρογκα ποσά ως τόκους καταθέσεων και στη συνεχεία δήλωναν ότι κάνουν …δωρεά στο Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.

Αυτομάτως, λόγω αυτών των δωρεών, υπολογιζόταν έκπτωση φόρου 20%.

Τα ποσά της επιστροφής έμπαιναν στους λογαριασμούς των φοροτεχνικών.

Τα ποσά που μπόρεσαν να εξασφαλίσουν από την απάτη οι δύο φοροτεχνικοί φτάνουν τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ πρόλαβαν να εισπράξουν περίπου 1 εκατ. ευρώ πριν τους εντοπίσουν ΣΔΟΕ και Αρχή για το Ξέπλυμα.

Ήδη οι λογαριασμοί των φοροτεχνικών έχουν δεσμευτεί από την Αρχή για το Ξέπλυμα, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή στην απάτη των πελατών τους για λογαριασμό των οποίων υποβάλλονταν οι τροποποιητικές δηλώσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here