Με «BB» και σταθερό outlook αξιολογεί αρχικά ο Fitch την Ελλάκτωρ και την θυγατρική Ellaktor Value PLC που θα εκδώσει το ευρωομόλογο 600 εκατ. ευρώ του ομίλου.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η τελική αποτίμηση θα εξαρτηθεί από την μελέτη των οριστικών στοιχείων τα οποία θα ενσωματωθούν σε όσα έχει ήδη λάβει ο οίκος.

Όπως αναφέρεται, η αξιολόγηση αυτή αντανακλά το διαφοροποιημένο προφίλ ρίσκου από τις δραστηριότητες του ομίλου στις κατασκευές. Η εταιρεία επωφελείται από τα έσοδα που λαμβάνει από τον οδικό άξονα της Αττικής Οδού, ωστόσο καταγράφεται μεγάλη μεταβλητότητα στην κίνηση και τα διόδια παραμένουν σταθερά.

Στις ΑΠΕ επισημαίνει ότι ιστορικά η απόδοση υπήρξε ισχυρή και το cash flow από τον τομέα βελτιώνει το συνολικό προφίλ ροής μετρητών του ομίλου.

Αναφορικά με τις υποχρεώσεις η Fitch υποστηρίζει ότι η έκθεση στην αναχρηματοδότηση

  • αντισταθμίζεται από το μονοπάτι απομόχλευσης που ακολουθεί η Ελλάκτωρ με τον οίκο αξιολόγησης να εκτιμά ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι το 2023.

Το σταθερό outlook αντανακλά την πεποίθηση μέτριας ανάκαμψης στην κίνηση της Αττικής Οδού και επιτυχημένη εκτέλεση του προγράμματος στις ΑΠΕ μέχρι τα τέλη του 2020. Επίσης την εκτίμηση ότι η εταιρεία θα συνεχίσει την διαδικασία απομόχλευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here