Εν μέσω κρίσης, πάγιο αίτημα δανειοληπτών αλλά και της κυβέρνησης αποτελεί η παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Το αίτημα ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε σήμερα o ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, δεν χαίρει της αποδοχής των θεσμών, οι οποίοι διαχωρίζουν το θέμα των δανείων από την όλη οικονομική κρίση.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των θεσμών, σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση που μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο δεν συνδέεται με την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας αλλά με την εναρμόνιση της Ελλάδας στο καθεσττώς που ισχύει σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Στην παρούσα φάση το οικονομικό επιτελείο επιμένει ότι θα υπάρξει διάλογος με τους θεσμούς για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε επίσημα την υποβολή από την Ελλάδα του αιτήματος παράτασης ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε να εννοηθεί ότι η παράταση ή τουλάχιστον η πρόθεση για παράταση είναι στα σχέδια της κυβέρνησης.

Εξάλλου, εκτός απροόπτου τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν τουλάχιστον έως τα τέλη Απριλίου, και με τα δικαστήρια να είναι κλειστά δεν είναι δυνατή η εκδίκαση παλαιών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here