γράφει η “ξενοδόχος”

Μέχρι τώρα όταν κάποιος μιλούσε για premium πολυτελή κατοικία στην Ελλάδα σκεφτόταν  τη Μύκονο και …δικαίως.

Πλέον, με την άνοδο της αγοράς πολυτελούς κατοικίας που έχει παρατηρηθεί πιο έντονα ειδικά από την περασμένη χρονιά, εκτός από τον δημοφιλή ελληνικό προορισμό των Κυκλάδων που παραμένει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ξένων με τα μεγάλα πορτοφόλια, έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και άλλοι λιγότερο, γνωστοί προορισμοί στον τομέα της πολυτελούς κατοικίας.

Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι η Greece Sotheby’s Inrternational Realty, η οποία συνδέεται με την  Sotheby’s International Realty Affiliates LLC, μέσα σε 24 μήνες λειτουργίας, σημείωσε τις υψηλότερες καταγεγραμμένες πωλήσεις που πετύχει εταιρεία, στους Παξούς, στη Νάξο και την Ίο, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών ολοκλήρωσε τον υψηλότερο όγκο συμφωνιών για κατοικίες στη Μύκονο. Ταυτόχρονα, η Ρόδος και η Κέρκυρα σημείωσαν επίσης σημαντική αύξηση. Η άνοδος των μικρότερων προορισμών συνδέεται, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας κ.  Σάββα Σαββαϊδη και με τη «διεθνοποίηση» της ελληνικής αγοράς, την έλευση δηλαδή γνωστών ονομάτων όπως η Sotheby’s, που μπορούν να προβάλλουν και λιγότερο γνωστούς προορισμούς στους ξένους. Η προσφορά πάντως για premium κατοικία έχει ανέβει σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο τον πιο “παραδοσιακό” προορισμό για τον σκοπό αυτό, τις Κυκλάδες, αλλά και το Ιόνιο και την Πελοπόννησο, όπου πωλούνται αυτή την στιγμή βίλλες αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και στα πολυτελή συγκροτήματα της Costa Navarino ή του Amanzoe.

Yψηλές επιδόσεις σημείωσε και το  γραφείο της Sotheby’s στην Ελλάδα, το οποίο παρουσίασε από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης διεθνώς. Σύμφωνα με τον κ. Σαββαϊδη, η Greece Sotheby’s International Realty τριπλασίασε στο 2018 τον όγκο πωλήσεών της σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, ενισχύοντας ουσιαστικά την ηγετική θέση της στην αγορά πολυτελών ακινήτων στην Ελλάδα.

Διεθνώς  η Sotheby’s International Realty Affiliates LLC σημείωσε την υψηλότερη ετήσια απόδοση στην ιστορία της για το 2018, με τους συνεργάτες της να πετυχαίνουν συνολικό όγκο πωλήσεων που ξεπέρασε τα 112 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μέσα στην οικονομική χρήση 2018 η Sotheby’s International Realty συνέχισε να αναπτύσσεται σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές όπως αυτές της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Σλοβακίας και της Ελβετίας. Ταυτόχρονα μέσα στο 2018 πραγματοποιήθηκε η πώληση των δικαιωμάτων της στην Κύπρο. Στην Ασία, νέα γραφεία εγκαινιάστηκαν στη Σρι Λάνκα και στην Ταϊλάνδη, ενώ συμφωνίες επέκτασης υπεγράφησαν στην Ινδονησία, στο Βιετνάμ και στις Μαλδίβες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here