Τελικά ήταν 2 και όχι 3, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τραπέζης Πειραιώς, οι δεσμευτικές προσφορές, που κατατέθηκαν για την αγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ, που ελέγχει το νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν“.

Παρότι τα 2 ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά η αγορά προεξοφλεί, πως το Ίδρυμα Α. Ωνάση είναι το ένα καθώς έχει υπογράψει συμφωνία με το Υπουργείο για την αγορά του ιδιωτικού νοσοκομείου και την εν συνεχεία δωρεά του στο Δημόσιο, στα πρότυπα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού.

Ορισμένοι κύκλοι στην Αθήνα θεωρούσαν μέχρι και χθες βράδυ ότι ο διαγωνισμός θα μπορούσε να κηρυχθεί άγονος, καθώς προσήλθαν μόνον 2 ενδιαφερόμενοι.

Ωστόσο η καλά ενημερωμένη πηγή μου, μέσα στην υπόθεση, μου μετέφερε πως κάτι τέτοιο ΔΕΝ παίζει ούτε…μία στο εκατομμύριο, καθώς η DG Comp δύσκολα, πολύ δύσκολα θα δεχθεί κάτι τέτοιο.

  • Εκτός εάν το τίμημα είναι χαμηλότερο και από το πιο χαμηλό του προηγούμενου διαγωνισμού που είχε κηρυχθεί άγονος.
  • Ωστόσο το τίμημα, τουλάχιστον του Ιδρύματος Α. Ωνάση, εξ΄όσων γνωρίζω καλύπτει- και με το παραπάνω- αυτή την προϋπόθεση.

Εξ΄ άλλου Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες θέλουν διακαώς η Τράπεζα Πειραιώς να κλείνει τα ανοιχτά ζητήματα που έχει με τα non core assets και τα εκατομμυριάκια να μπαίνουν στα ταμεία της.

Οι λόγοι προφανείς.

Η ποιότητα των 2 προσφορών θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα και στη συνέχεια το πολύ να ζητηθεί να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στα τιμήματα των ενδιαφερομένων. Πάντως το Ίδρυμα είναι αποφασισμένο να ανεβάσει το τίμημα εάν κάτι τέτοιο ζητηθεί και μάλιστα τόσο, όσο για να μην μπορεί να ειπωθεί το παραμικρό.

Εν τέλει, θεωρώ, πως είμαστε πολύ κοντά στο να δικαιωθεί το Banks (και σε αυτό το θέμα) όταν στις 11 Σεπτεμβρίου σας λέγαμε, πως ο Αλέξης Τσίπρας διαβάζει το site μας.

Μάλιστα έκλεινα εκείνο τον…ψίθυρο μου, στις 11 Σεπτεμβρίου, λέγοντας πως “απ΄ ότι φαίνεται όσοι εδώ και καιρό έχουν αμφισβητήσει τις αποκαλύψεις μας για τις εξελίξεις και την κατάληξη του θεραπευτηρίου θα απογοητευτούν“.

Κοντά είμαστε, λίγα 24ωρα υπομονή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here