Απάντηση – διευκρίνιση για το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές έδωσε η Πολιτεία, διά στόματος του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.

Ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι τα σούπερ μάρκετ υποχρεούνται από την Πολιτεία να ανοίξουν την Κυριακή “για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο“.

Την ώρα που στον ‘αέρα’ της εκπομπής βρισκόταν στέλεχος αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο οποίος δήλωνε ότι τα καταστήματα της εταιρίας δεν πρόκειται ν’ ανοίξουν και πως η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί τη Δευτέρα από τη διοίκηση, ο υφυπουργός παρενέβη τηλεφωνικά και εξήγησε κατηγορηματικά πως σε διαφορετική από την προβλεπόμενη περίπτωση θα επιβληθούν κυρώσεις, διότι πρόκειται για “θέμα δημόσιας υγείας και όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν αναλόγως“.

Αφού, δε, χαρακτήρισε ήρωες όσους εξακολουθούν να εργάζονται σε διάφορα πόστα στη διάρκεια μιας πολύ δύσκολης στιγμής, υπογράμμισε ότι “είναι ευκαιρία σε μια στιγμή που η ανεργία αυξήθηκε να στηριχθεί ο κόσμος της εργασίας“, προσθέτοντας πως σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας θα υπάρχει στενή εποπτεία για την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here