Γράφει η «ξενοδόχος»

Το …plan B… ενεργοποίησε η διοίκηση της οικογένειας Στέγγου αναφορικά με τη διέξοδο που αναζητούσε για το Πόρτο Καρράς, το οποίο έχει βγεί προς πώληση στην αγορά ήδη από τις αρχές του έτους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθές ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε τη  λήψη δανείου ύψους 45 εκατ. ευρώ από «αλλοδαπό επενδυτικό οίκο», απόφαση την οποία θα κληθεί να εγκρίνει και η γενική συνέλευση της Πόρτο Καρράς. Εκτακτη γενική συνέλευση έχει προγραμματίσει και η Τεχνική Ολυμπιακή για τις 2 Ιουλίου, όπου θα συζητηθεί και η μεταβίβαση του 88,42% των μετοχών της Πόρτο Καρράς ΑΕ, που ελέγχει η εισηγμένη, σε νέα, υπό ίδρυση θυγατρική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση κρίνεται επιβεβλημένη ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το δάνειο των 45 εκατ. ευρώ, με μία πρώτη προσημείωση επί του Πόρτο Καρράς.

Σημειώνεται εδώ ότι η διοίκηση Στέγγου ήταν εδώ και καιρό σε συζητήσεις με την Fortress για τη λήψη δανείου, αφού καθυστερούσε η πώληση του ιστορικού συγκροτήματος με βασικό «αγκάθι» το τίμημα, πέραν φυσικά των απαιτούμενων επενδύσεων που απαιτούνται για την αναβάθμισή του. Με τα κεφάλαια του δανείου φαίνεται ότι η διοίκηση της Τεχνική Ολυμπιακή λαμβάνει πίστωση χρόνου προκειμένου να καλύψει οφειλές σε τράπεζες και Δημόσιο, προχωρώντας παράλληλα με μεγαλύτερη άνεση και τις διαδικασίες για το Πόρτο Καρράς, το οποίο έχει ως μεγάλο ατού και τη δυνατότητα κατασκευής των 526 πολυτελών κατοικιών.

Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα οι επαφές για την πώληση του συγκροτήματος δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα ιδιαίτερα ως προς το τίμημα, για το οποίο ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πήχης έχει τεθεί κατ’ελάχιστο στα 300 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι προσφορές είναι κατά πολύ χαμηλότερες έως και στο …ήμισυ. Οσον αφορά τα ονόματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς, στο πλαίσιο της σχετικής φημολογίας, περιλαμβάνονται από τον Ιβάν Σαββίδη έως την ΤΕΜΕΣ και το δίδυμο των Goldman Sachs με την Μarriott.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here