Η Εrnst & Υoung θα χρειαστεί χρόνο για να διενεργήσει τον έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία χρήσης 2017 του Folli Follie. Τουλάχιστον 2-4 εβδομάδες για τις πρώτες και δεύτερες ενδείξεις.

Η FOSUN αλλά και η διοίκηση της Folli Fοllie έχουν ρίξει κάποια πυρά στη Χρηματιστηριακή αγορά (αγορές για 750 και 30 χιλιάδες μετοχές). Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος έχει πολλά να εξηγήσει και να δώσει κυριολεκτικά τιτάνιο αγώνα για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των ξένων funds που ελέγχουν συνολικά το 31% του μετοχικού κεφαλαίου  πιθανότατα και του Fidelity που έχει άλλο ένα 8,3%.

Το QCM επιμένει. Επανέρχεται με νέα και νέα στοιχεία.

Το ζήτημα Folli Follie έχει αναπόφευκτα προσλάβει σοβαρές διεθνείς διαστάσεις (στήλη AlphaVille/Financial Times, shareprophet.com e.t.c ).

Ο “πόλεμος” των Follie θα έχει διάρκεια.

Θα δοθούν ακόμη αρκετές “μάχες” μέχρις ότου επικρατήσει η μία ή άλλη πλευρά.

Πιθανότερο είναι, πως στο τέλος, ακόμη και εάν η ετυμηγορία της Εrnst & Υoung είναι υπερθετική για την Folli Follie, το “κόσμημα” του Ελληνικού Χρηματιστηρίου θα έχει χάσει μικρότερο ή μεγαλύτερο μέρος της αλλοτινής λάμψης του.

NEA στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο ελληνικός όμιλος, σε συνέχεια του σάλου που προκάλεσε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM)

Από το δίκτυο χονδρικής προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του ομίλου Folli Follie (FFG), που ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ σε σύνολο πωλήσεων 1,419 δισ. (2017) δηλώνει η διοίκηση.

Ειδικότερα, αναλύοντας τις καθαρές πωλήσεις του brand FF στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού διαμορφώθηκαν σε 928 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων απαλοιφών) το 2017 από 740 εκατ. στη χρήση 2016, ενώ η κατανομή τους ανά κανάλι έχει ως εξής:

Στη λιανική διαμορφώθηκαν σε 53,5 εκατ. στη χρήση 2017 από 71,4 εκατ. στη χρήση 2016 και στη χονδρική σε 874,4 εκατ. από 668,9 εκατ. αντίστοιχα.

Στις συνολικές πωλήσεις τη μερίδα του λέοντος αποσπά ο τομέας του δικτύου χονδρικής, με συνολικές πωλήσεις 1 δισ. ευρώ στη χρήση 2017 από 907 εκατ. το 2016 (σε σύνολο πωλήσεων 1,419 δισ. από 1,337 δισ. αντίστοιχα), με τις απαλοιφές στα 54 εκατ. ευρώ από 51 εκατ. αντίστοιχα. Οι πωλήσεις του κλάδου κοσμημάτων και αξεσουάρ ανήλθαν σε 1,071 δισ. ευρώ από 1,009 δισ. αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη FFG «τα στοιχεία πωλήσεων για το 2017 προέρχονται προκειμένου να καταστεί σαφές πόσο αποπροσανατολιστική υπήρξε η ψευδής αναφορά της επίμαχης έκθεσης της QCM».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ