Στην ίδρυση της εταιρείας RETAMA Real Estate με κύριο σκοπό δραστηριότητας την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης, πώλησης και εκμετάλλευσης ακινήτων στην ελληνική αγορά, προχώρησε ο όμιλος UCI με αποκλειστικούς μετόχους την Banco Santander και την BNP Paribas, που στην Ελλάδα ήδη δραστηριοποιείται μέσω της UCI GREECE LMS.

Με την συγκεκριμένη κίνηση ο ισπανικός όμιλος στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα επενδυτικής εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και μάλιστα σε μια εποχή υψηλής αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας της COVID19.

Οπως αναφέρει η εταιρεία RETAMA Real Estate, σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης δανείων και πιστώσεων UCI GREECE LMS, μέλη και οι δύο του ιδίου ομίλου, προσφέρει ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις στην διαχείριση ακίνητης περιουσίας έχοντας δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο εσωτερικών και εξωτερικών συνεργατών όπως εκτιμητές, συμβολαιογράφοι, λογιστές, δικηγόροι, μηχανικοί, εργολάβοι, κτηματομεσίτες, μεσίτες ασφαλειών, αλλά και εταιρείες καθαρισμού, φύλαξης, και διαχείρισης κτηρίων.

Μέσα από τη νέα πλατφόρμα προβολής ακινήτων (www.retama.gr), οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν όποιο από τα διαθέσιμα ακίνητα επιθυμούν, με πληροφόρηση για τα χαρακτηριστικά τους, φωτογραφίες, τεχνικές λεπτομέρειες αλλά και ενημέρωση για δυνατότητες χρηματοδότησης, προκειμένου να καταλήξουν σε προσωποποιημένες λύσεις και ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

Στην συνέχεια εξειδικευμένος συνεργάτης της εταιρείας αναλαμβάνει το “customer journey” που ολοκληρώνεται με την πώληση του ακινήτου.

Το σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών της RETAMA Real Estate συμπληρώνουν υπηρεσίες στους τομείς νομικής και τεχνικής ωρίμανσης των ακινήτων, facility management και διεκπεραίωσης όλων των απαραίτητων διοικητικών εργασιών μέχρι και την στιγμή της πώλησης.

Σήμερα η πλατφόρμα www.Retama.gr φιλοξένει προς διάθεση ακίνητα που ήδη διαχειρίζεται ο Όμιλος σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, (οικιστικά, επενδυτικού χαρακτήρα, εμπορικά, χώρους γραφείων και ακίνητα ειδικού ενδιαφέροντος) ενώ θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται σε καθημερινή βάση με νέα προς διάθεση ακίνητα.

Α. Αρβανιτάκης (UCI Hellas): Μεγάλη ευκαιρία διαλόγου το NPL Summit για το θέμα των κόκκινων δανείων (video)

Με αφορμή την ίδρυση της RETAMA Real Estate, ο Διευθύνων Σύμβουλος της UCI GREECE LMS και υπεύθυνος για την λειτουργία της Retama, Άρης Αρβανιτάκης δήλωσε:

“Η απόφαση του Ομίλου UCI να επεκτείνει τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στις προσδοκίες για την σταθερά αυξητική δυναμική της εγχώριας αγοράς ακινήτων και φυσικά στο ελληνικό management.

Τα επόμενα χρόνια τα χαρτοφυλάκια ακίνητης περιουσίας των Τραπεζών αλλά και των Servicers θα απαιτούν εξειδικευμένες υπηρεσίες για facility management και για υπηρεσίες που αφορούν την ωρίμανση, την αξιοποίηση και την εμπορική τους διάθεση. Οι συνθήκες της αγοράς, καθώς και οι μελλοντικές εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης ακινήτων οδηγούν στην ανάγκη αξιόπιστης και υπεύθυνης αντιμετώπισης από επαγγελματίες του χώρου.

Στον Όμιλο UCI ασχολούμαστε με το χώρο των δανείων στεγαστικής πίστης και των ακινήτων από το 1989 και στην Ελλάδα έχουμε παρουσία από το 2003. Λόγω της πολυετούς μας εμπειρίας βρισκόμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις ιδιομορφίες της Ελληνικής αγοράς, τις τεχνικές δυσκολίες των ακινήτων, τις διαδικασίες νομιμοποίησης τους, και τα κατάλληλα μέσα προβολής και δίκτυα για τη εμπορική τους διάθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here