Φ.Κ.

Ιδρύθηκε το 2001 ως μία μικρή εταιρεία που θα προσέφερε στην ισπανική αγορά καλής ποιότητας ρούχα σε affordable τιμές.

Το project πέτυχε. Ο κολοσσός El Corte Inglés την πήρε υπό την σκέπη της και γιγαντώθηκε. Η εταιρία Sfera έγινε ένα παγκόσμιο lifestyle brand, με διεθνή παρουσία.

Και στην Ελλάδα επεκτάθηκε με καταστήματα σε Αθήνα (ένα στο Athens Mall, ένα στην Ομόνοια) και σε Θεσσαλονίκη.

 


Αυτήν την περίοδο το διμερές εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας όχι μόνο επέστρεψε στα προ πανδημίας επίπεδα αλλά παράλληλα έφθασε και ιστορικά υψηλά. Το 2022 καταγράφηκε ιστορικά υψηλή αξία ελληνικών εξαγωγών προς Ισπανία, συγκεκριμένα της τάξεως των 2,1 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 75,7% έναντι του 2021. Επίσης, το ύψος των ελληνικών εισαγωγών από Ισπανία ανήλθε το 2022 σε 2,75 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 18,2% έναντι του 2021.


 

Όπως πληροφορήθηκε το Banks, η ισπανική αλυσίδα κλείνει τα καταστήματά της στην Ελλάδα. Μάλιστα αυτήν την περίοδο μία βόλτα από τα φυσικά shops της θα σας πείσουν για τις χαμηλές τιμές “ξεστοκαρίσματος” που προσφέρουν στους πελάτες. 

Η ταμπέλα πίσω από τα ταμεία είναι ενδεικτική: “Το κατάστημα θα λειτουργεί έως 31 Δεκεμβρίου 2023. Αλλαγές θα γίνονται μέχρι 31 του μήνα στο κατάστημα του Mall και έως 15 Ιανουαρίου στο κατάστημα επί της οδού Σταδίου”.

Τνο κατάστημα Sfera στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας

Μιλήσαμε με υπαλλήλους που ανέφεραν ότι πέραν της απόφασης κλεισίματος των καταστημάτων, ουδεμία άλλη ενημέρωση. Αποστείλαμε ήδη ερώτημα στην μητρική εταιρεία για το μέλλον της Sfera στην Ελλάδα και για τους λόγους διακοπής λειτουργίας εφόσον αυτή είναι οριστική και δεν πρόκειται για κάποιο επανασχεδιασμό πλάνου στο εξωτερικό.

 

Η μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων

Το Ισπανικό fashion brand έχει παγκόσμια αναγνωρισμένη εμβέλεια με περισσότερα από 500 σημεία πώλησης σε 20 χώρες. Ανήκει στο όμιλο El Corte Ingles που ιδρύθηκε το 1940 και είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις τους να ξεπερνούν τα 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια, τζίρο, που ισοδυναμεί με 2,4% του GDP (ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) της Ισπανίας.

Ένα από τα επιβλητικά εμπορικά κέντρα της El Corte Inglés στο κέντρο της Βαρκελώνης

 

Sfera… ανάπτυξη

Η Sfera είναι μια εταιρία μόδας η οποία βασίζεται στην ποιότητα, στη διαρκή ανανέωση, στην ευκολία συνδυασμών και στην εξυπηρέτηση πελατών. Η Sfera, συνεχώς προσφέρει νέες κολεξιόν, εμπνευσμένες από τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Αποτέλεσμα τα άνετα μοδάτα ρούχα, σε πολύ καλές τιμές, ώστε ο κάθε πελάτης να μπορεί να βρει τη δική του προτίμηση και το δικό του στυλ.

To κατάστημα στο Athens Mall στο Μαρούσι

Με καταστήματα στις καλύτερες και εμπορικότερες ζώνες των κεντρικών Ισπανικών πόλεων αλλά και σε χώρες όπως Πορτογαλία, Βέλγιο και Ελλάδα η εταιρία επεκτείνεται τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, κι έχει αναδειχτεί σε εταιρία με κύρος στο κόσμο της μόδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ