Πίσω από κάθε εταιρεία, υπάρχει κι ένα πρόσωπο. Πίσω από κάθε επιτυχία, υπάρχει και μία συνταγή.

H Matternet έχει αναπτύξει μία από τις κορυφαίες τεχνολογικές πλατφόρμες παγκοσμίως για on demand, εναέρια παράδοση μικρών δεμάτων σε πόλεις και γενικότερα κατοικημένες περιοχές.

Η εταιρεία κατασκευάζει τα δικά της drones και παρέχει υπηρεσίες παράδοσης με drones σε νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, μεταφέροντας υψηλής και ζωτικής σημασίας ιατρικό υλικό σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Η Matternet είναι η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε εμπορικές μεταφορές με πιστοποιημένα drones στις Ηνωμένες Πολιτείες και πρόσφατα σύναψε αποκλειστική πολυετή στρατηγική συνεργασία με την UPS για την ανάπτυξη τέτοιων λύσεων σε άλλα νοσοκομεία σε ολόκληρη την Αμερική. Η εταιρεία έχει ήδη σηκώσει πάνω από $25 εκ. από επενδυτές όπως οι Boeing, Andreessen Horowitz και Sony.

—->Ξεκινά η επενδυτική δραστηριότητα του Ταμείου Φαιστός

Μόλις σήμερα, η 5G Ventures ανακοίνωσε την επένδυση του Ταμείου Φαιστός στην Matternet Inc. (series B financing round), εταιρεία που εδρεύει στις Η.Π.Α, με ιδρυτή τον ταλαντούχο Έλληνα Ανδρέα Ραπτόπουλο και δραστηριοποιείται στον τομέα των μικρο-μεταφορών μέσω drones σε  αστικά κέντρα, σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την πραγματοποίηση της επένδυσης η Matternet προχωρά στην ίδρυση στην Ελλάδα θυγατρικής εταιρείας (Matternet Europe), για το σύνολο των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη. 

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ο Ανδρέας Ραπτόπουλος μεγάλωσε στην Αθήνα σε μια επιχειρηματική οικογένεια. Έχοντας από μικρή ηλικία αγάπη για τον κλάδο των μεταφορών, σπούδασε μηχανολογία και αεροναυπηγική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Ο Ανδρέας αρίστευσε, αποφοιτώντας πρώτος στο έτος του και λαμβάνοντας υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές.

Μόλις αντιλήφθηκε ότι ήθελε να εφεύρει και να κατασκευάσει κάτι νέο, επέλεξε να συνεχίσει τις σπουδές του στη Μηχανική Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο Imperial College, ενώ φοίτησε και στο Royal College of Art.

Μετά την αποφοίτησή του, ο Αντρέας ίδρυσε το FutureAcoustic, μια εταιρεία κατασκευής ενός αλγορίθμου και μια συσκευής που μετατρέπει το θόρυβο σε μουσική σε πραγματικό χρόνο, για την οποία τελικά δόθηκε άδεια εκμετάλλευσης σε εταιρείες όπως η Herman Miller και η Sony.

Πρόθυμος να ακολουθήσει το πάθος του για την αεροδιαστημική, ο Ανδρέας μετακόμισε στη Silicon Valley και ίδρυσε τη Matternet το 2011…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Fireside chat με τον Αντώνη Τζωρτζακάκη (Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός)

Το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός επενδύει στον Έλληνα της Matternet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here