Όσο η Ελλάδα παραμένει εκτός… πράσινης λίστας, οι Έλληνες ξενοδόχοι που κάθε χρόνο υποδέχονταν εκατοντάδες χιλιάδες Άγγλους κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς χάνεται και ο Ιούλιος.

Στο πρόσωπο του Γκράχαμ Σίμπσον όμως, ιδρυτή της Simpson Travel, βρήκαν έναν ένθερμο υποστηρικτή, ο οποίος δεν μασά τα λόγια του και εμμέσως πλην σαφώς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Daily Mail μετέφερε τις “απόψεις” περί… “παιχνιδιών” συμφερόντων.

Οι Έλληνες ξενοδόχοι εκτιμούν ότι η βρετανική κυβέρνηση αποτρέπει τους πολίτες της να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό ώστε να ξοδέψουν περισσότερα εντός συνόρων και να ωφελήσουν την οικονομία τους, λόγω και του Brexit.

Aυτήν την εκτίμηση επικαλέστηκε ο επικεφαλής της κορυφαίας τουριστικής εταιρείας Simpson Travel, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με Έλληνες hoteliers διότι τυγχάνει να έχει νυμφευθεί… Ελληνίδα, την κρητικιά Γιάννα Γαληνάκη.

Με 43χρονη πορεία στην τουριστική βιομηχανία ο κ. Γκράχαμ Σίμπσον αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους tour operator, με ξενοδοχειακές μονάδες σε Χανιά, Σύβοτα, Παξούς, Κέρκυρα και Λευκάδα.

Το 1978, ο ίδιος και η σύζυγός του Γιάννα δημιούργησαν το Simply Crete, μια μικρή, εταιρεία διακοπών για εκδρομές στις χώρες της Μεσογείου και ιδιαίτερα στα ελληνικά νησιά.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην Αγγλία όταν η κα. Γιάννα Γαλινάκη από το Ηράκλειο Κρήτης είχε μεταβεί για σπουδές. Παντρεύτηκαν το 1972, έκαναν τρία παιδιά και από τότε ζουν ευτυχισμένοι.

Η επιχείρηση επεκτάθηκε, γραφεία άνοιξαν σε διάφορα μέρη και η εταιρεία εξυπηρετούσε χιλιάδες πελάτες ετησίως που έμεναν άκρως ικανοποιημένοι από το service και τα προσιτά πακέτα. Μεταξύ οικογένειας, επιχειρήσεων και διακοπών, τον Μάιο του 2002 ο σύζυγός της βρέθηκε στον προεδρικό θώκο της Γουότφορντ που υποστήριζε από το 1959.

Ο κ. Σίμπσον λατρεύει την Κρήτη και περνά επίσης μέρος του χρόνου στους Παξούς με την Ελληνίδα σύζυγό του.

“Παιχνίδια” συμφερόντων

Με το μεγάλο του επιχειρηματικό εκτόπισμα μίλησε στην Daily Mail τονίζοντας ότι: «Συναντήθηκα με 18 ξενοδόχους και βουλευτή της Ζακύνθου, οι οποίοι ανησυχούν πάρα πολύ. Συνήθως το 70% των πελατών στα ξενοδοχεία τους είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν καταλαβαίνουν γιατί οι Βρετανοί τουρίστες δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Πιστεύουν ότι η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να  κρατήσει τον πληθυσμό στην Αγγλία, για να διασφαλίσει ότι τα χρήματα θα μείνουν στην Αγγλία», είπε.

Ο ιδρυτής του Simpson Travel είπε στην εφημερίδα ότι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό στην Ελλάδα δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί η Βρετανία αποτρέπει τα ταξίδια σε προορισμούς με πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Και ζητούν από τη βρετανική κυβέρνηση να αιτιολογήσει τη στάση της με στοιχεία και δεδομένα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας «καταπληκτικό» και είπε ότι ο ίδιος είναι πλήρως εμβολιασμένος από τον Απρίλιο.

Οι Παξοί είχαν μηδέν θανάτους και μόλις πέντε κρούσματα κορωνοϊού τους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ μηδέν κρούσματα έχει το Μεγανήσι, με την κατάσταση να είναι παρόμοια σε Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο. «Στην Κέρκυρα, το νησί με τον μεγαλύτερο πληθυσμό, περίπου 120.000 ατόμων, έχουν 10-15 κρούσματα την ημέρα», πρόσθεσε.

Και τόνισε: «Είναι πιθανότερο να κολλήσεις στο αεροδρόμιο Gatwick όπου οι άνθρωποι περιμένουν σε ουρές δύο ή και παραπάνω ωρών πλάι σε άλλες αφίξεις από όλο τον κόσμο και συναντούν αποδιοργανωμένο και ελλιπώς εκπαιδευμένο προσωπικό», είπε.

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για να ταξιδέψει ο βρετανικός πληθυσμός αυτό το καλοκαίρι», εκτίμησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here