Ο επενδυτής-άγγελος Jason Calacanis, ένας από τους πρώτους υποστηρικτές της Uber και της Robinhood, επιδιώκει να συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να λάβει ένα μερίδιο στο Twitter, ως μέρος της συμφωνίας εξαγοράς 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Έλον Μασκ.

«Επιδιώκουμε τώρα να επενδύσουμε στο σχέδιο του Εlon Musk για το Twitter», έγραψε ο Calacanis σε ένα μήνυμα, αναζητώντας κεφάλαια μέσω του δικτύου του που απαρτίζεται από άτομα υψηλής επενδυτικού προφίλ.

Η ελάχιστη επένδυση που απαιτείται για να συμμετάσχει είναι 250.000 $, έγραψε ο Calacanis, προσθέτοντας ότι τα τέλη που εισπράττει για τη συμφωνία θα είναι συνολικά περίπου 18.000 $. Ως διαχειριστής του ταμείου, ζητά επίσης το 10% της μεταφοράς ή των κερδών που προέρχονται από την επένδυση σύμφωνα με το CNBC.

Ποιος είναι όμως ο “άγγελος” του Elon Musk;

Ο Calacanis είναι μακροχρόνιος φίλος και θαυμαστής του Musk, έχοντας εκφράσει πολλάκις την υποστήριξή του στον CEO της Tesla στα podcast του, “This Week in Startups” και The “All-In Podcast”. Ο Calacanis μάλιστα συνόδευσε στον Musk πέρυσι στη Νέα Υόρκη, όταν ο διάσημος CEO ήταν ο προσκεκλημένος στο “Saturday Night Live”.

«Η πρόβα στο #SNL ήταν καταπληκτική», έγραψε ο Calacanis σε ένα tweet. «Ολόκληρη η παραγωγή ήταν καταπληκτική.»

Ο J. Calacanis γεννήθηκε στο Bay Ridge της Νέας Υόρκης, στις 28 Νοεμβρίου 1970, από Έλληνα πατέρα και Ιρλανδή μητέρα. Αποφοίτησε από το Λύκειο Xaverian, το 1988, και στη συνέχεια έλαβε πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Fordham.

Υπήρξε ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Rising Tide Studios, μιας εταιρείας πολυμέσων που εξέδιδε έντυπες και διαδικτυακές εκδόσεις. Κατά τη διάρκεια της έκρηξης των dot-com, ο Calacanis ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στην κοινότητα της Silicon Alley της Νέας Υόρκης και το 1996 άρχισε να εκδίδει το Silicon Alley Reporter. Επρόκειτο αρχικά ένα φωτοτυπημένο ενημερωτικό δελτίο 16 σελίδων, το οποίο τελικά επεκτάθηκε σε ένα περιοδικό 300 σελίδων, με μια “αδελφή” δημοσίευση που φέρει την επωνυμία Digital Coast Reporter for the West Coast.

Πλέον είναι πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, επενδυτής-άγγελος, συγγραφέας και blogger που έχει επενδύσει σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας πριν καν τις ανακαλύψει το ευρύ κοινό. Έχει καταταγεί στη 10η θέση στη λίστα του Forbes με τις πιο επιφανείς διασημότητες του Διαδικτύου, και έχει το παρατσούκλι «Serial Διαδικτυακός Επιχειρηματίας» λόγω των πολλών διαφορετικών δραστηριοτήτων  με τις οποίες ασχολείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here