Ένα εντυπωσιακό, φουτουριστικό κτήριο, τραβά τα βλέμματα των περαστικών εδώ και λίγο καιρό στην Καλλιθέα.

Ένα τετράγωνο μακριά από τη Λεωφόρο Συγγρού, την κεντρική αρτηρία που συνδέει το κέντρο της Αθήνας με τη θάλασσα, βρίσκεται το κτήριο που πήρε την υψηλότερη βαθμολογία environmentally conscious building (LEED Platinum), ενώ είναι υποψήφιο για το σημαντικότερο ευρωπαικο βραβείο αρχιτεκτονικής (Mies Van der Rohe Prize 2019 nominee).

AGEMAR building, Dimand, May 2018

Το Agemar όπως ονομάζεται το εντυπωσιακό κτίσμα, στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του ομίλου Αγγελικούση. Αρχιτέκτων είναι η κυρία Ρένα Σακελλαρίδου RS SPARCH PC. Το κτήριο εκτείνεται σε 30.000 τ.μ. από τα οποία τα 16.000 αφορούν υπόγειους χώρους.

——————————————–

Ο όμιλος Αγγελικούση είναι ελληνικός όμιλος που δραστηριοποιείται στην ναυτιλία. Το 100% των μετοχών της εταιρείας ανήκουν στον Έλληνα εφοπλιστή Ιωάννη Αγγελικούση. Ο όμιλος Αγγελικούση, έχει 3 θυγατρικές εταιρείες και υπό διαχείριση πάνω από 120 πλοία σε όλο τον κόσμο. Η μεγαλύτερη θυγατρική εταιρεία του ομίλου είναι η Anangel Maritime της οποίας το όνομά προήλθε από το όνομα της εξίσου εφοπλίστριας και αδερφής του Ιωάννη Αγγελικούση. Η Anangel Maritime κατέχει πάνω από 80 πλοία και πολλά υπό-κατασκευή. Η δεύτερη θυγατρική εταιρεία είναι η Maran Tankers (πρώην Kristen Navigation) κατέχει περίπου 40 πλοία και η τρίτη θυγατρική εταιρεία, η Maran Gas, που κατέχει περίπου 10 πλοία και άλλα 20 υπο – κατασκευή. Ο όμιλος είναι 100% ελληνικός με όλα του σχεδόν τα πλοία να είναι υπό ελληνική σημαία. Είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στην Ευρώπη και η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Το 2013, η Όμιλος Αγγελικούση αναφερόταν ότι ήταν στην πρώτη δεκάδα ναυτιλιακών εταιρειών με τα περισσότερα πλοία υπό ναυπήγηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here