Σε  τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο αποκατάστασης και εξυγίανσης του συνόλου της έκτασης στο έργο του Ελληνικού. Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ A.E. υπέγραψε της σχετική συμφωνία με την κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες Antipollution ΜΑΝΕ και Intergeo ΕΠΕ.

Το έργο που αναλαμβάνουν οι δύο εταιρείες αποτελεί σημαντικό βήμα για την εξέλιξη των εργασιών στο Ελληνικό, καθώς αφορά στην αποκατάσταση και απορρύπανση του εδάφους και των υπόγειων υδάτων στο σύνολο της έκτασης του. Οι υπερσύγχρονες μέθοδοι, το εξειδικευμένο προσωπικό και ο τεχνολογικός εξοπλισμός με τα οποία θα φέρουν εις πέρας το έργο, διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και εγγυώνται την υγεία και ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.

Το υψηλών προδιαγραφών έργο περιλαμβάνει την περιβαλλοντική αποκατάσταση και εξυγίανση του συνόλου της έκτασης. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ασφαλής απομάκρυνση και διαχείριση και επικίνδυνων αποβλήτων από την επιφάνεια της έκτασης, καθώς και των υπογείων ζωνών.

Το έργο της ανάπτυξης του Ελληνικού βασίζεται στις πλέον προηγμένες πρακτικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς αποτελεί πρότυπο αειφόρου διαβίωσης για τον 21ο αιώνα. Η στρατηγική συνεργασία για την υλοποίηση του έργου μεταξύ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ και της Κοινοπραξίας βασίζεται στην εκτεταμένη εμπειρία που κατέχουν οι εταιρείες στην προστασία του περιβάλλοντος. Η Antipollution, αναλαμβάνει να συμμετάσχει στο σχήμα, αξιοποιώντας σημαντικό μέρος των αποβλήτων για την παραγωγή εναλλακτικού καυσίμου και εναλλακτικών α’ υλών στις σύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Όμιλος V Group, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Antipollution, μέλος του Ομίλου V Group, συμμετέχει στην κοινοπραξία που θα εκτελέσει το έργο αποκατάστασης, καθώς διαθέτει σημαντική εμπειρία σε έργα προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης επικίνδυνων και μη αποβλήτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εταίρος του σχήματος είναι η Intergeo, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των γεωπεριβαλλοντικών μελετών, με εξειδίκευση στην εξυγίανση ρυπασμένων εδαφών και υπόγειων υδάτων, καθώς και στη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων. Στόχος του ανατιθέμενου έργου είναι η απρόσκοπτη εξέλιξη των εργασιών ανάπλασης με γνώμονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here