Την ώρα που οι πλούσιοι, με τη δύναμη της πληροφορίας, προσπάθησαν εγκαίρως να διασώσουν μέρος του χαρτοφυλακίου τους, ειδικά οι ισχυροί, πολλοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ μένουν άνεργοι εν μια νυκτί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μεγαλοστελέχη αμερικανικών κολοσσών, όπως και ο Τζεφ Μπέζος, γλίτωσαν δισεκατομμύρια δολάρια, αφού “ξεφορτώθηκαν” εγκαίρως μετοχές των εταιρειών τους, προτού η πανδημία του κορωνοϊού πλήξει την αξία τους.

Ο κορωνοϊός πλήττει τη χώρα του Τραμπ, αναγκάζοντας Λευκό Οίκο και Κογκρέσο να συμφωνήσουν στο μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας στην ιστορία.

Επειδή τα μαύρα σύννεφα πύκνωσαν, στελέχη των κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών, που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έσπευσαν να πουλήσουν μετοχές των δικών τους εταιρειών αξίας περίπου 9,2 δισ. δολαρίων, όπως αποκάλυψε η Wall Street Journal.

Με την πΩληση των μετοχΩν γλΙΤωσαν 1,9 δισ δολΑρια, καθΩς ο δεΙκτης S&P 500 Εκανε βουτιΑ περΙπου 30% απΟ τις 19 ΦεβρουαρΙΟυ μΕχρι τις 20 ΜαρτΙου.

Περισσότερα από 150 μεγαλοστελέχη που πούλησαν μετοχές τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο δεν είχαν πουλήσει ούτε μία μετοχή το τελευταίο 12μηνο.

Ένα ισχυρό πρόσωπο που άδειασε… τις περισσότερες μετοχές την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου ήταν ο Mr Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος γλίτωσε έτσι 317 εκατ. δολάρια.

Στην ίδια γραμμή… άμυνας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, Λόρενς Φιν, που πούλησε μετοχές της εταιρείες του αξίας 25 εκατ. δολαρίων.

Eπίσης, το αφεντικό της HIS Markit, Lance Uggla, πούλησε μετοχές αξίας 47 εκατ. δολαρίων, που θα είχαν χάσει τώρα σε αξία κάπου 19,2 εκατομμύρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here