Το πώς αναμένεται να αποδώσει η παγκόσμια οικονομία το 2024, είναι ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί, ωστόσο όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μια οικονομική αναταραχή μπορεί κάποιες φορές να παρέχει ευκαιρίες.

Παρακάτω οπτικοποιείται το ποσοστό των ερωτηθέντων με υψηλή καθαρή αξία (HNWI) που αναμένουν ο πλούτος τους να αυξηθεί το 2024, κατηγοριοποιημένος ανά γενιά και φύλο. Η οπτικοποίηση του VC έγινε με βάση την Έρευνα Knight Frank Next Gen Survey.

Η μελέτη κάλυψε 600 παγκόσμιους HNWI, άτομα με περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ενώ κάποιοι βγάζουν περισσότερα από 200.000 δολάρια το χρόνο. Οι απαντήσεις τους κατηγοριοποιήθηκαν ανά φύλο και γενιά.

Οικονομικά κέρδη της εύπορης κατηγορίας Gen Z Women το 2024

Με μια ματιά, υπάρχει μια πολύ εμφανής διαφορά γενεών στις προσδοκίες.

Περίπου οι μισοί (52%) από τους ερωτηθέντες Baby Boomers πιστεύουν ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία θα αυξηθούν, σε σύγκριση με τη Gen X (56%), τους Millennials (69%) και τους Gen Z (75%).

Υπάρχει επίσης μια αξιοσημείωτη διαφορά ανά φύλο. Οι άνδρες τείνουν να είναι πιο αισιόδοξοι από τις γυναίκες, με μια μεγάλη εξαίρεση.

Ένα εκπληκτικό 81% των ερωτηθέντων γυναικών με υψηλή περιουσία της γενιάς Gen Z αναμένει να πλουτίσει σε μεγάλο βαθμό φέτος, καθιστώντας τες τις πιο αισιόδοξες από όλες τις ομάδες.

Στο μεταξύ οι American Millennials αναμένεται να γίνουν η πλουσιότερη γενιά όλων των εποχών καθώς μια αναμενόμενη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων 90 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ γονέων Boomers και παιδιών Millennials πραγματοποιείται τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Ένα τεράστιο ποσοστό αυτού του πλούτου έρχεται υπό τη μορφή περιουσιακών στοιχείων που έχουν συσσωρευτεί από γενιές πριν από αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ