Η αγορά real estate, όπως και οι περισσότεροι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας δέχθηκε βαρύ πλήγμα την προηγούμενη περίοδο, όταν το lockdown λόγω κορωνοϊού, «πάγωσε» συναλλαγές, συμφωνίες και συμβόλαια.

Πλέον ένα μικρό φως «αχνοφαίνεται» από το τούνελ της κρίσης, με την αγορά ακινήτων να… κουρδίζει τις μηχανές με στόχο την ανάπτυξη.

Όσον αφορά στα εξοχικά πολυτελή ακίνητα, η αγορά φαίνεται να ελκύει εκ νέου το ξένο στοιχείο, καθώς ξένοι πολίτες στρέφουν και πάλι το ενδιαφέρον στην Ελλάδα, αναζητώντας συμφέρουσες συμφωνίες.

Οι Κινέζοι έχουν τον πρώτο λόγο οι οποίοι μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων σπεύδουν σε μεσιτικά γραφεία προς αναζήτηση νέων κατοικιών, εντός και εκτός χώρας.

Σιγκαπούρη, Ν. Κορέα, Αυστραλία είναι από τις χώρες που έχουν προσελκύσει πιο έντονα το ενδιαφέρον εύπορων Κινέζων, που ψάχνουν τα καλύτερα deals σε κοντινές ξένες χώρες.

Για την Ελλάδα, το ενδιαφέρον υποψήφιων επενδυτών, αν και περιορισμένο μετά τον covid-19 δεν έχει «παγώσει».

Μέσω virtual tours που προσφέρουν πολλά μεσιτικά γραφεία, οι Κινέζοι ψάχνουν για εξοχικές βίλες σε περιοχές υψηλής ζήτησης, όπως τα νησιά (Σαντορίνη, Μύκονος κ.ο.κ.) αλλά και στην Αθήνα.

Η ζήτηση αρχίζει να αυξάνεται καθώς η χώρα μας έχει το «ατού» των χαμηλών τιμών συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που την καθιστά πόλο έλξης για υποψήφιους επενδυτές στο real estate.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των ακινήτων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον ξένων  επενδυτών στην Ελλάδα την τελευταία περίοδο ξεπερνούν σε αξία τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Εύποροι ξένοι , πέραν των Κινέζων, βλέπουν την Ελλάδα ως έναν πολύ καλό προορισμό για επένδυση. Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τη Sotheby’s International Realty, την περίοδο 1-25 Μαΐου, καταγράφηκε μια αύξηση της τάξης του 53.5% σε εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για εξαγορά πολυτελούς κατοικίας στην Ελλάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here