Ποιο είναι το καλύτερο επενδυτικό στοίχημα σε μία περίοδο έντονης μεταβλητότητας και κορύφωσης του γεωπολιτικού ρίσκου; Η Goldman Sachs απαντά οι αναδυόμενες αγορές. Και η απάντηση εκπλήσσει δεδομένου ότι στο παρελθόν σε περιόδους αναταραχής και διόρθωσης, αυτές έρχονταν αντιμέτωπες με τις μεγαλύτερες εκροές κεφαλαίων.

Ωστόσο τον τελευταίο μήνα οι μετοχές των αναδυόμενων έχουν προσφέρει απόδοση 3,1%, υψηλότερη δηλαδή από των αμερικανικών (2,5%), ενώ αποτελούν μία σαφώς πιο φθηνή και κατά συνέπεια ελκυστική επιλογή.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman οι επιχειρήσεις των αναδυόμενων εμφανίζουν ταχεία ανάπτυξη εσόδων και κερδών και αποτιμήσεις κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα- παράγοντες, που τους κάνουν να δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης.

Δηλώνουν ιδιαιτέρως αισιόδοξοι για τι μετοχές φαρμακευτικών της Ινδίας, καθώς ο Ναρέντρα Μόντι ετοιμάζεται να αυξήσει τις δαπάνες για υγεία και για εκείνες των εταιρειών καταναλωτικών αγαθών του Μεξικού.

Εκτόςαγοράς μετοχών επιλέγουν το χρέος Αργεντινής. Αν και κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το πολιτικό ρίσκο, η απαισιοδοξία για το Μεξικό και την Αργεντινή είναι μάλλον υπερβολική, εκτιμούν.

Αναμένουν δε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της NAFTA, που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις μεξικανικές μετοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here