Οι τιμές της ενέργειας έχουν αυξηθεί την τελευταία δεκαετία και πολλές επιχειρήσεις εκπλήσσονται όταν λαμβάνουν τον λογαριασμό ενέργειάς τους. Παρόλο που οι προμηθευτές ενέργειας έχουν αυξήσει τις τιμές τους τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρήσεις μπορούν να ακόμα να λάβουν ορισμένα μέτρα για να εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα.

Πόσο ρεύμα καίει μια επιχείρηση;

Η απάντηση είναι εξαρτάται. Το πρώτο βήμα για τη μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας είναι να κατανοήσετε ποιες συσκευές καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια στο γραφείο σας. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν να μειώσουν την ηλεκτρική κατανάλωση συγκρίνοντας προσφορές επαγγελματικού ρεύματος με τη βοήθεια του Savy.

Παρακάτω έχουμε αναλύσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τις πιο συνηθισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε μια επιχείρηση, γραφείο ή κατάστημα. Με τη συνεχή αστάθεια της αγοράς που προκαλεί τη διακύμανση των τιμών ενέργειας χονδρικής τα τελευταία χρόνια, δεν είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα ακριβές και αντιπροσωπευτικό ετήσιο κόστος για το πόσο θα μπορούσατε να πληρώσετε ωστόσο, οι παρακάτω αριθμοί κατανάλωσης ενέργειας θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον εξοπλισμό που καταναλώνει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια στο γραφείο σας. Παρακαλούμε σημειώστε ότι η κατανάλωση ισχύος θα ποικίλλει ανάλογα με τις μάρκες και τα μοντέλα που επιλέγετε.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με συσκευές που καταναλώνουν πολλή ενέργεια και βρίσκονται σε περισσότερα γραφεία. Παρακολουθώντας την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυτών των αντικειμένων, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε λιγότερη ενέργεια και ως εκ τούτου να μειώσετε τα ετήσια έξοδά σας.

Ποιες συσκευές καταναλώνουν πολύ ρεύμα στην επιχείρηση, γραφείο ή το κατάστημά σας;

Κλιματιστικό / Μονάδα κλιματισμού

Μια μονάδα κλιματισμού χρησιμοποιεί πολύ περισσότερη ενέργεια από μια μονάδα θέρμανσης, και γι’ αυτό τα κλιματιστικά είναι μία από τις λιγότερο αποδοτικές συσκευές σε ένα γραφείο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις εξαρτώνται από τον κλιματισμό τους κατά τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες ειδικά στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διατηρείται δροσερό το γραφείο. Τις μέρες που η ζέστη δεν είναι αφόρητη, επενδύστε σε κουρτίνες, ανοίξτε παράθυρα και χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες γραφείου. Αν και αυτοί οι ανεμιστήρες εξακολουθούν να καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι πολύ λιγότερο από ένα κλιματιστικό που λειτουργεί συνεχώς. Το κλιματιστικό σας πρέπει να ελέγχεται και τα φίλτρα αέρα να καθαρίζονται τακτικά για να εξασφαλίζεται η ομαλή και αποδοτική λειτουργία του συστήματος κλιματισμού.

Πόσο ρεύμα καίει ένα κλιματιστικό;

Ένα τυπικό κλιματιστικό θα χρησιμοποιήσει, κατά μέσο όρο, από 500W έως 4.000W ανά ώρα – ανάλογα με το μέγεθος και το μοντέλο. Αυτό τα καθιστά ως την πιο ενεργοβόρα συσκευή στο γραφείο.

Διακομιστές – servers

Εάν έχετε μια μεγαλύτερη επιχείρηση, τότε οι διακομιστές σας μπορεί να συνεισφέρουν το περισσότερο στον λογαριασμό ρεύματος.

Ένας και μόνο διακομιστής μπορεί να καταναλώνει μεταξύ 500 και 1.200 watt ανά ώρα. Οι διακομιστές συνήθως λειτουργούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και αν λάβουμε μια μέση τιμή των 850 watt ανά ώρα, αυτό αντιστοιχεί σε 20,4 κιλοβάτ ανά ημέρα. Το μέγεθος του διακομιστή θα καθορίσει την κατανάλωση ενέργειας, με αυτούς με τέσσερις σκληρούς δίσκους να καταναλώνουν ακόμα περισσότερο ρεύμα.

Πόσο ρεύμα καίει ένας διακομιστής server;

Ένας διακομιστής θα χρησιμοποιήσει, κατά μέσο όρο, από 500W έως 1.200W ανά ώρα. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές γραφείου, οι διακομιστές μερικές φορές σχεδιάζονται για να κλείνουν στο τέλος της εργάσιμης ημέρας αλλά τις περισσότερες φορές λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Έτσι, μπορεί να κοστίζουν πολύ για να λειτουργήσουν – ειδικά αν η επιχείρησή σας έχει πολλούς διακομιστές.

Εκτυπωτές και Φωτοαντιγραφικά

Μια επιχείρηση είναι ανεπαρκής χωρίς έναν εκτυπωτή και ένα φωτοαντιγραφικό, και αυτές οι συσκευές έχουν πολύ χαμηλή απόδοση ενέργειας. Επειδή οι εκτυπωτές και τα φωτοαντιγραφικά είναι σχεδόν πάντα σε λειτουργία, είναι λογικό να σπαταλούν ρεύμα σε λειτουργία αναμονής.

Επαγγελματικοί εκτυπωτές μελανιών και φωτοαντιγραφικά που χρησιμοποιούνται συνήθως σε γραφεία θα χρησιμοποιήσουν περίπου 300 έως 500 watt κατά την εκτύπωση και την αντιγραφή και 30 έως 50 watt σε αναμονή. Άλλοι τύποι εκτυπωτών, όπως οι εκτυπωτές laser, θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο στο λογαριασμό ρεύματός σας.

Πόσο ρεύμα καίει ένας εκτυπωτής;

Εξαρτάται από το αν έχετε έναν εκτυπωτή μελανιού ή laser – ένας εκτυπωτής μελανιού σχεδιασμένος για εμπορική χρήση θα καταναλώσει μεταξύ 300W και 500W ανά ώρα, ενώ ένας επαγγελματικός εκτυπωτής laser όταν λειτουργεί θα χρησιμοποιήσει μέχρι και 1.000W ανά ώρα. Εάν έχετε μια μικρότερη επιχείρηση που εκτυπώνει λιγότερο, μπορείτε απλά να χρησιμοποιείτε έναν τυπικό εκτυπωτή. Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανότατα θα δείτε να καταναλώνει μεταξύ 30W και 50W ανά ώρα και έναν εκτυπωτή laser να χρησιμοποιεί μεταξύ 300W και 550W ανά ώρα. Και οι δύο θα καταναλώσουν πολύ λιγότερη ενέργεια όταν αφεθούν σε κατάσταση αναμονής.

Πόσο ρεύμα καίει ένας εκτυπωτής 3D;

Αν και γίνονται όλο και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενοι σε επιχειρήσεις κατασκευών και design studios, οι εκτυπωτές 3D δεν είναι τόσο ενεργοβόροι όσο θα νόμιζε κανείς. Πράγματι, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκτύπωσης, ο μέσος εκτυπωτής 3D χρησιμοποιεί μόνο μεταξύ 50W και 150W.

Βιντεοπροβολέας Projector

Πόσο ρεύμα καίει ένας βιντεοπροβολέας projector;

Οι σύγχρονοι βιντεοπροβολείς είναι κατασκευασμένοι με την ενεργειακή απόδοση στο επίκεντρο και κατά μέσο όρο θα χρησιμοποιήσουν 300W ανά ώρα. Εάν έχετε έναν στην αίθουσα συνεδριάσεων σας, αξίζει να λάβετε υπόψη ότι μπορεί να είναι πιο οικονομικό να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας αντί για ένα προβολέα (η μέση τηλεόραση χρησιμοποιεί 150W).

 

Ηλεκτρικός βραστήρας

Ένας βραστήρας είναι ένα από εκείνα τα οικιακά είδη που κανένα γραφείο δεν μπορεί να κάνει χωρίς. Παρά το μικρό του μέγεθος, είναι μία από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές στο γραφείο (και στο σπίτι).

Πόσο ρεύμα καίει ένας βραστήρας;

Όταν γεμίζετε υπερβολικά τον βραστήρα – δηλαδή όταν βράζετε περισσότερο νερό από ό,τι χρειάζεστε – θα χρησιμοποιήσετε πολύ περισσότερο ρεύμα. Μπορείτε να επενδύσετε σε έναν βραστήρα με πιο αποδοτική θέρμανση ή να ζητήσετε από τους εργαζομένους να μην γεμίζουν υπερβολικά τον βραστήρα και να φτιάχνουν τσάι και καφέ ταυτόχρονα για να αποφεύγεται η συνεχής χρήση.

Ψυγείο

Τα ψυγεία λειτουργούν πάντα και γι’ αυτό συνεισφέρουν αρκετά στους μηνιαίους λογαριασμούς ενέργειας. Πόση ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιεί το ψυγείο σας θα εξαρτηθεί από το ψυγείο που θα πάρετε, καθώς τα σύγχρονα ψυγεία χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια.

Πόσο ρεύμα καίει ένα ψυγείο;

Τα ψυγεία καταναλώνουν συνήθως μεταξύ 100 και 400 watt, ανάλογα με το μέγεθος και την ηλικία του ψυγείου.

H «εξόρυξη» Bitcoin κοστίζει όσο η κατανάλωση ρεύματος ενός μήνα

Πλήρως Φορτισμένες Συσκευές

Μπορεί να νομίζετε ότι το να αφήνετε το κινητό ή το φορητό υπολογιστή σας συνδεδεμένο όταν είναι πλήρως φορτισμένα δεν θα χρησιμοποιήσει κάποια ενέργεια. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει.

Οι συσκευές που είναι πλήρως φορτισμένες και παραμένουν συνδεδεμένες στη πρίζα εξακολουθούν να σπαταλούν ενέργεια, καθώς συνεχίζουν να καίνε ηλεκτρικό ρεύμα. Μπορείτε να μειώσετε ελαφρά τον ετήσιο λογαριασμό σας για την ενέργεια αποσυνδέοντας τις συσκευές όταν είναι πλήρως φορτισμένες.

Φορτιστής κινητού

Πόσο ρεύμα καίει ο φορτιστής κινητού;

Η φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου απαιτεί περίπου 5W, κατά μέσο όρο – καθιστώντας το έναν από τους λιγότερο ενεργοβόρους εξοπλισμούς στον χώρο εργασίας.

Σταθερός υπολογιστής στο γραφείο

Πόσο ρεύμα καίει ένας υπολογιστής;

Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο από 60W έως 300W ανά ώρα. Γιατί η κατανάλωση διαφέρει τόσο πολύ; Υπάρχουν τόσα πολλά μοντέλα στην αγορά και πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την κατανάλωση ενέργειας του Η/Υ σας – συμπεριλαμβανομένων της μάρκας, του μοντέλου και των τεχνικών προδιαγραφών.

Οθόνη υπολογιστή

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι οθόνες είναι πολύ λιγότερο ενεργοβόρες από τους υπολογιστές. Συνήθως, χρησιμοποιούν μεταξύ 35W και 80W.

Σταθερό τηλέφωνο

Πόσο ρεύμα καίει ένα σταθερό τηλέφωνο;

Ένα ασύρματο σταθερό θα χρησιμοποιήσει περίπου 2W αφού φορτιστεί πλήρως και 3W κατά τη φόρτιση.

Φορητός υπολογιστής laptop

Πόσο ρεύμα καίει ένα λάπτοπ στη πρίζα;

Οι φορητοί υπολογιστές συνήθως χρησιμοποιούν περίπου 50W όταν είναι σε χρήση – αυτός ο αριθμός μειώνεται σε περίπου το ένα τρίτο όταν τον αφήνετε σε κατάσταση αναμονής.

Ανεμιστήρας γραφείου

Πόσο ρεύμα καίει ένας ανεμιστήρας γραφείου;

Ο μέσος ανεμιστήρας γραφείου, που είναι απαραίτητος για να κρατάει τους εργαζόμενους δροσερούς κατά τη διάρκεια των ζεστών καιρικών συνθηκών, χρησιμοποιεί περίπου 50W ηλεκτρικής ενέργειας ανά ώρα.

Δρομολογητής Router για το WiFi

Πόσο ρεύμα καίει ένα router;

Οι δρομολογητές ευρυζωνικής σύνδεσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν από 2W έως 20W – εξαρτάται από το μοντέλο. Επίσης, όσο περισσότερες συσκευές έχετε συνδεδεμένες στο WiFi του γραφείου σας, τόσο περισσότερη ενέργεια θα καταναλώσει.

Πώς να Εξοικονομήσετε Ενέργεια στο γραφείο, κατάστημα ή στην επιχείρησή σας

Θέλετε να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος στην επιχείρησή σας; Ορίστε τέσσερα αρχικά βήματα.

 

  • Φροντίστε να κλείνετε τις συσκευές όταν δεν χρησιμοποιούνται – δεν χρειάζεται να τις κλείνετε όλες. Φώτα, οθόνες υπολογιστών, επιτραπέζιοι υπολογιστές, εκτυπωτές κλπ., θα κάνουν μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση.

  • Αλλάξτε το φωτισμό σας σε φωτισμό LED. Οι λαμπτήρες LED χρησιμοποιούν ένα πολύ λιγότερο ποσό ενέργειας από ότι οι παραδοσιακές λάμπες. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε περαιτέρω εξοικονόμηση εγκαθιστώντας χρονοδιακόπτες και αισθητήρες στο σύστημα φωτισμού σας. Αυτό σημαίνει ότι τα φώτα θα είναι αναμμένα μόνο όταν χρειάζονται – μειώνοντας οποιαδήποτε περιττή χρήση.

  • Φροντίστε να αγοράζετε συσκευές με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Όταν χρειαστεί να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό του γραφείου σας, βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε μοντέλα με καλύτερη κατάταξη ισχύος. Για παράδειγμα οι φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούν περίπου 65% λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη διάρκεια ενός έτους από τους επιτραπέζιους Η/Υ, έτσι η σταδιακή αλλαγή σε laptops μπορεί να βοηθήσει το γραφείο σας να κάνει μια σημαντική μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση.

  • Επενδύστε σε ένα έξυπνο σύστημα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού. Με τη θέρμανση / κλιματισμό να συνεισφέρει τόσο σημαντικά στο λογαριασμό ενέργειας μιας επιχείρησης κάθε χρόνο, ένα πιο έξυπνο σύστημα θα μπορούσε ενδεχομένως να σας βοηθήσει να μειώσετε τους λογαριασμούς σας μακροπρόθεσμα. Αυτά τα συστήματα μπορούν να είναι αυτοματοποιημένα για να εξασφαλίσουν ότι οι θερμοκρασίες στο κτίριο του γραφείου σας δεν θα υπερβούν ποτέ ή θα είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια.

 

Τελικές Σκέψεις

 

Η κατανάλωση ρεύματος είναι αδύνατο να μηδενιστεί σε μια επιχείρηση, καθώς υπάρχουν κρίσιμες συσκευές που απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια. Ένας η μία ιδιοκτήτης επιχείρησης πρέπει να εξετάσει πόση ενέργεια χρησιμοποιούν οι συσκευές του γραφείου και να προσπαθήσει να εξοικονομήσει ενέργεια όπου είναι δυνατόν. Αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων στο μακροπρόθεσμο. Τα καλύτερα βήματα για τη σωστή εξοικονόμηση ρεύματος σε μια επιχείρηση είναι:

  • Επιλέξτε συσκευές με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

  • Απενεργοποιήστε τις συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα όταν δεν χρησιμοποιούνται

  • Πάρτε δωρεάν προσφορές και συγκρίνετε τιμές επαγγελματικού ρεύματος από όλους του παρόχους σε τακτά χρονικά διαστήματα

Το Savy είναι το πρώτο και μοναδικό website σύγκρισης επαγγελματικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα για τις καθημερινές και απαραίτητες ανάγκες της επιχείρησής σας: Συγκρίνετε γρήγορα και εντελώς δωρεάν προσφορές ενέργειας όπως επαγγελματικό ρεύμα και φυσικό αέριο επιχείρησηςασφάλιση επιχειρήσεων καθώς και όλα τα είδη αποδοχής πληρωμών με κάρτα (POSηλεκτρονικές πληρωμές onlineVirtual pos).

 

Πηγή: Savy.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ