Τις ΗΠΑ φαίνεται πως προτιμούν ως “ορμητήριο” οι super-rich αυτού του κόσμου, όπως αποτυπώνεται σε αναφορά-έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας Henley & Partners.

Η έκθεση μετρά πόσοι εκατομμυριούχοι – άτομα που έχουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία – και δισεκατομμυριούχους κατοικούν σε κάθε πόλη.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα, οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι-εκατομμυριούχοι επιλέγουν να διαμείνουν σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Bay Area, το Λος Άντζελες αλλά και το Σικάγο.

Στην Ευρώπη, στην πρώτη 10άδα φιγουράρουν το Λονδίνο και το Παρίσ, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που διαμένουν σε πόλεις της Ασίας (Πεκίνο, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Βανκούβερ, που κατατάσσεται στην 41η θέση. Ο Bryan Yu, επικεφαλής οικονομολόγος στην Central 1 Credit Union, ανέφερε ότι πολλοί πλούσιοι από άλλα μέρη του κόσμου επιλέγουν να μετακομίσουν στο Βανκούβερ για διάφορους λόγους.

“Είναι σαφές ότι είναι ένα πολύ επιθυμητό περιβάλλον για να βρίσκεσαι. Οι άνθρωποι … έχουν έναν ήρεμο τρόπο ζωής που απολαμβάνουν κοντά στα βουνά και κοντά στον ωκεανό”, είπε.

Ο Andy Yan, διευθυντής του προγράμματος City στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, λέει ότι η έκθεση τονίζει την εισοδηματική ανισότητα στην πόλη.

«Το Βανκούβερ διαθέτει τιμές κατοικιών σαν του Σαν Φρανσίσκο, αλλά τα τοπικά μεσαία εισοδήματα των νοικοκυριών του Κολόμπους του Οχάιο», είπε.

Σύμφωνα με την έκθεση, από τον Ιούνιο του 2023, το Βανκούβερ φιλοξενεί 72 εκατομμυριούχους και έξι δισεκατομμυριούχους.

 Η έκθεση προβλέπει επίσης αύξηση 67 τοις εκατό στον αριθμό των εκατομμυριούχων στο Βανκούβερ την επόμενη δεκαετία.

Το Τορόντο είναι η μόνη άλλη καναδική πόλη στη λίστα, με 192 εκατομμυριούχους και 18 δισεκατομμυριούχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ