Δημήτρης Μαλλάς

 

Διαθέσιμο και στην Ελλάδα είναι από σήμερα το Apple Pay, ήτοι η δυνατότητα χρήσης του iPhone και του Apple Watch για την πραγματοποίηση πληρωμών σε τερματικά αποδοχής συναλλαγών με κάρτες (POS).

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στους κατόχους iPhone με NFC δυνατότητες, κάτι που σημαίνει ότι αφορά όσους έχουν iPhone 6s και νεότερη συσκευή, ενώ θα πρέπει να διαθέτουν και κάρτα που έχει εκδοθεί από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που υποστηρίζει το Apple Pay.

Όσον αφορά τις εταιρείες που δίνουν τη δυνατότητα για τη χρήση της υπηρεσίας, η σχετική λίστα περιλαμβάνει κατ’ αρχήν τρεις από τις πιο γνωστές fintech startups της Ευρώπης, οι βρετανικές Revolut και Monese και η γερμανική Ν26, οι οποίες είναι αρκετά δημοφιλείς και στη χώρα μας. Επιπλέον, το Apple Pay θα μπορούν να χρησιμοποιούν και οι χρήστες των καρτών  της Edenred, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τις διατακτικές γεύματος Ticket Restaurant, αλλά προσφέρει και άλλες υπηρεσίες στους εταιρικούς πελάτες με την προπληρωμένη κάρτα συναλλαγών Spendeo να παρουσιάζει αύξηση της δημοτικότητας της τα τελευταία χρόνια.

Ενδιαφέρον για το λανσάρισμα του Apple Pay υπάρχει και από τις ελληνικές συστημικές τράπεζες, αλλά οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες στις υποδομές του. Η εκτίμηση είναι πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο για το λανσάρισμα του Apple Pay από ελληνική τράπεζα.

Στη λίστα με τις 13 συνολικά χώρες που προστίθενται στη λίστα διαθεσιμότητας του Apple Pay περιλαμβάνεται και η Κύπρος, όπου, μάλιστα, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και στους κατόχους καρτών της Τράπεζας Κύπρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here