Αποτελεί ένα ακόμη success story του πως ένα ελληνικό brand μπορεί σε σχετικά εύλογο μικρό χρονικό διάστημα αφού κατακτήσει την εγχώρια ελληνική αγορά να κάνει τα πρώτα επιτυχημένα του βήματα στη διεθνή σκηνή. Η αξία μάλιστα μιας μπράντας που ξεκινά να λανσάρεται εν μέσω κρίσης, πετυχαίνοντας να συνδέσει το όνομά της με το ελληνικό luxury είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ο λόγος για την Callista Crafts και τις κ.κ. Ελένη Kωνσταντινίδου και Σήλια Σιγαλού που πριν από επτά χρόνια έχοντας ως εφόδια την αγάπη για την ποιότητα και την υψηλή αισθητική ξεκίνησαν να σχεδιάζουν και να δημιουργούν χειροποίητες τσάντες καθώς και άλλα δερμάτινα είδη αισθητικής, καταφέρνοντας να μπουν στις καρδιές των περισσότερων Ελληνίδων και όχι μόνο, μιας και η η εταιρεία,πλέον, έχει κάνει ισχυρή την παρουσία της και σε 8 χώρες στο εξωτερικό, αποκτώντας φανατικούς θαυμαστές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Οι κ.κ. Ελένη Kωνσταντινίδου και Σήλια Σιγαλού

Με έδρα το ατελιέ τους στα Βόρεια προάστια (Κηφισιά),οι δυο ταλαντούχες κυρίες παράγουν κοντά στις 10.000 χειροποίητες τσάντες ετησίως με όπλο τους την καλαισθησία και τη τεχνική του μακραμέ.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια 500 ίδιοι πελάτες κάθε χρόνο αγοράζουν προϊόντα από το e-shop της

Η αρχή βέβαια δεν έγινε με τις τσάντες αλλά με την κατασκευή σανδαλιών. Γρήγορα όμως συνειδητοποίησαν που έπρεπε να στοχεύσουν κι έτσι επεκτάθηκαν στις γυναικείες τσάντες. Το αποτέλεσμα επαλήθευσε την επιλογή τους και τα πρώτα προϊόντα τους τοποθετήθηκαν στο κατάστημα του «Καίσαρη» στην Μύκονο. Η αρχή είχε γίνει.

Πλέον, μετά από 7 χρόνια, οι τσάντες της Callista Crafts, έχουν μπει στις προθήκες πολυκαταστημάτων, στις boutique ξενοδοχείων και κοσμηματοπωλείων, και “δεσπόζουν” δίπλα σε brands διεθνών οίκων όπως Louis Vuitton, Chanel, Marc Jacobs, Loewe και Balenciaga. 

Το brand Callista θεωρείται πλέον συνώνυμο της κομψότητας και του στυλ

 

Οι χειροποίητες τσάντες της Callista Crafts

Σήμερα οι τσάντες της Callista, το δέρμα των οποίων εισάγεται από την Ιταλία, ράβονται στην Ελλάδα σε βιοτεχνία με την οποία συνεργάζεται η εταιρεία και τελειοποιούνται από 16 τεχνίτριες που φτιάχνουν τους κόμπους -κάθε τσάντα Tote έχει 356 κόμπους και 950 βελονιές-, πωλούνται σε 8 χώρες, μέσω 41 σημείων πώλησης, κυρίως shop in shop σε μεγάλα πολυκαταστήματα και boutique γνωστών ξενοδοχείων, όπως είναι το Bloomingdale’s στις ΗΠΑ, το Bongenie Grieder στην Ελβετία, το Attica στην Ελλάδα, και το Amangani στο Jackson Hole.

Ανάπτυξη και εξωστρέφεια

Η κομψότητα και το στυλ των χειροποίητων τσαντών πλέον είναι εδραιωμένη και η επιτυχία τους αντικατοπτρίζεται και στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έφθασε στο τέλος του 2019 να εμφανίσει πωλήσεις περίπου 1,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ το 2018 και 112 χιλ. ευρώ το 2013.

Η ζήτηση παραμένει ισχυρή και εκδηλώνεται σταθερά και μέσω του e-shop, κάτι που αποτυπώθηκε και εν μέσω πανδημίας. Τα επόμενα βήματα της Callista αφορούν στην ενδυνάμωση στις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές και πολλά υποσχόμενες αγορές της εταιρείας.

Τα προϊόντα της Callista Craft Διατίθενται σε 41 Σημεία πώλησης αλλά και μέσα από το κατάστημα της εταιρείας στην οδό Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι

Η εταιρεία εξετάζει την επέκτασή της στις αγορές της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας καθώς καθώς και την ενίσχυση των ηλεκτρονικών της πωλήσεων. Άλλωστε τοeshop αποτελεί πλέον καταλύτη στις πωλήσεις, καθώς συνεισφέρει το 22% των συνολικών πωλήσεων από περίπου 12% ένα χρόνο πριν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here