Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση με τις…2 Baker Tilly, μία από τις πολλές που πλέον ξεσκεπάζονται σταδιακά όσο ξετυλίγεται το…κουβάρι του σκανδάλου της Folli Follie.
Μία Baker Tily υπέγραφε τις λογιστικές καταστάσεις της εταιρείας, πριν αναλάβουν τα σαΐνια της Ecovis VNT, με το χαρακτηριστικό Hellas, παραπέμποντας, προφανώς, σε θυγατρική της Baker Tilly International (με έδρα το Λονδίνο, με 30.000 εργαζόμενους, με θητεία στα πράγματα από το 1988 κ.λ.π).
Όμως πρόσφατα στο δικαστήριο, μία…άλλη Baker Tilly αλλά Greece δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με την Baker Tilly Hellas. Μύλος, όπως και ένα σωρό λεπτομέρειες που αφορούν στην δράση της Folli Follie.
Μυστήρια πράγματα πάντως, καθώς μία εξέλιξη των τελευταίων ωρών θέλει τις διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες Baker Tilly International και Ecovis International να παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τον ορκωτό ελεγκτή Γιώργο Βαρθαλίτη, ο οποίος επί σειρά ετών πιστοποιούσε την εγκυρότητα των οικονομικών καταστάσεων του ομίλου Folli Follie αλλά και άλλων εταιρειών της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Ο κ. Γιώργος Βαρθαλίτης υπήρξε μέλος και των δύο διεθνών ελεγκτικών εταιρειών, που τώρα με την σειρά τους, δεν τον ξέρουν- δεν τον γνωρίζουν.
Όσον αφορά τώρα στην Baker Tilly Hellas (όχι την Greece!) πρώην Alpha Ελεγκτική ήταν ανεξάρτητο μέλος του αγγλικού ομίλου από το 2004 και δέκα χρόνια μετά το 2014, η γενική συνέλευση των μετόχων της αποφάσισε την διάσπαση και την απορρόφηση της από δύο υφιστάμενες εταιρείες. Η μία εξ΄ αυτών ήταν η η VNT Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ» με διακριτικό τίτλο Baker Tilly Greece και μετόχους μεταξύ άλλων τον κ. Βαρθαλίτη και την κα.Τσακαλογιάννη. Η VNT παρέμεινε υπό την σκέπη των άγγλων για ακόμη έναν χρόνο, όταν το 2015 άλλαξε τα διακριτικά της σε Ecovis VNT Auditing. 

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here