Η βόρεια Ελλάδα είναι η ισχυρότερη περιοχή της χώρας σε επίπεδο πρόθεσης προσλήψεων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης του ομίλου Manpower Group για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

H μελέτη προοπτικών απασχόλησης του ομίλου ManpowerGroup για το α’ τρίμηνο του 2023 (Ιανουάριος – Μάρτιος), αποτυπώνει ότι συνολικές προοπτικές απασχόλησης επιστρέφουν σε θετικό πρόσημο και διαμορφώνονται στο 7%, αυξημένες κατά 9% έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2022.

Οι προοπτικές απασχόλησης στην περιοχή της Β. Ελλάδας είναι αυξημένες κατά 18%, καταδεικνύοντας τη δυναμική της περιοχής και αποτυπώνοντας αύξηση κατά 21% έναντι του δ’ τριμήνου του 2022 και κατά 17% έναντι του α’ τριμήνου του 2022.

Σε γενικές γραμμες ο πιο ανταγωνιστικός/ισχυρός τομέας στην Ελλάδα είναι η Πληροφορική, με τις προοπτικές απασχόλησης να φθάνουν στο 27%, σημειώνοντας αύξηση κατά 22% από το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και κατά 15% από το α΄ τρίμηνο του 2022. Ακολουθούν η Βιομηχανία και οι Κατασκευές, με προοπτικές απασχόλησης 13%, αυξημένες κατά 29% έναντι του αμέσως προηγούμενου τριμήνου και μειωμένες κατά 6% έναντι του α΄ τριμήνου του 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ